Flere brande på Lolland

Brandvæsenet og politiet på Lolland er bekymrede. En række brande, hvoraf flere er påsat, har nemlig ramt området de seneste dage. Politiet mener, at have tegn på, at gerningsmændene visse af stederne kan være de samme.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Rebekka Stewart og hendes mand, havde lidt for meget gang i gaden til nytår.

- Det var slemt! Der stod jo fem meter høje flammer op, og det var tæt på huset, så der blev vi noget forskrækkede, siger Rebekka Stewart.

Hele to gange på to dage, var der brand i en bygning ved deres hus. Politiets teknikere var i dag ved at undersøge brandstedet. Den kan nemlig være påsat.

- Vi har nogle indikationer på, at det kunne være påsat, men det er vi ikke sikre på endnu, siger Vicekriminalkommissær Bo von Würden fra Sydsjællands og Lolland Falsters Politi.

De sidste dage har brandvæsenet på Lolland i det hele taget haft travlt. På fire dage måtte de rykke ud til fjorten brande af forskellig størrelse. Der er både tale om containere, biler og bygninger. Hos brandvæsnet er de ikke i tvivl.

- Min og brandvæsenets vurdering er, at en del af dem er nok påsat, siger Hans Egon Bendorff, Vicebrandchef, Lolland Brandvæsen.

Og det er noget der bekymrer.

- Det kommer lige oveni hinanden, at lige pludselig har vi tre brande, som er påsat, og det er specielt og alarmerende, siger Bo von Würden.

- Vi synes, det er lidt usædvanligt, og det bekymrer os lidt, at der har været en stigning. Det er ikke det, vi er vant til at se hernede, siger Hans Egon Bendorff.