Femø og Fejø i finalen til titlen som Årets Ø

To øer i vores del af landet er blandt de tre finalister, som kæmper om titlen som Årets Ø.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Femø, Fejø og Strynø kan blive Årets Ø 2022. De tre øer er udvalgt af komitéen for Årets Ø og er dermed med i slutrunden om at blive Årets Ø 2022 og vinde en præmiesum på 50.000 kroner til gavn for øens fortsatte udvikling.

Det skriver Landdistrikternes Fællesråd i en pressemeddelelse. 

Kåringen af Årets Ø 2022 sker med udgangspunkt i temaet ”Fællesskab som drivkraft for lokal ø-udvikling”. Partnerskabet bag Årets Ø, som består af Forenet Kredit, Sammenslutningen af Danske Småøer og Landdistrikternes Fællesråd, besøger de tre finalister, Femø, Fejø og Strynø i løbet af marts måned. 

Læs også
Bager må lukke i en måned - kalder reparation af bro et problem for ø-samfund
Læs også
Bager må lukke i en måned - kalder reparation af bro et problem for ø-samfund

Vinderøen bliver fejret ved en stor kåringsfest i maj.

- Det er et imponerende engagement og fællesskab, der karakteriserer livet på de danske øer. Det afspejler sig i ansøgningerne til Årets Ø, hvor vi har udvalgt tre øer: Femø, Fejø og Strynø, fortæller Mette Ravn, formand for komitéen for Årets Ø og bestyrelsesmedlem i Forenet Kredit.

- De tre øer udmærker sig ved, at deres fællesskab er den afgørende drivkraft for udviklingen af ø-samfund. Vi i komitéen for Årets Ø glæder os til at besøge øerne og høre mere om de gode erfaringer, der kan være til inspiration for andre ø-samfund, tilføjer hun.

Pris skal øge kampgejsten

Med prisen for Årets Ø ønsker partnerskabet bag Årets Ø at sætte fokus på lokalsamfundene på de danske øer, så både beboere, gæster og andre interessenter får lyst til at gøre en ekstra indsats for øerne. 

Prisen blev uddelt første gang i 2020. Hovedprisen er 50.000 kroner, mens 2. og 3. pladsen modtager 25.000 kroner. Alle danske øer uden fast broforbindelse har haft mulighed for ansøge om at vinde titlen som Årets Ø 2022. 

Komitéen besøger Femø og Fejø den 28. marts og Strynø den 21. marts.

Årets finalister: