Far efter flugt: Meld dig selv, Bo

Nu står faderen til Bo Jensen, som mandag aften stak af fra Kofoedsminde, frem på TV2 ØST. Han vil have sin søn til at melde sig selv.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Steen Jensen fra Horslunde er far til den voldtægtsdømte forbryder Bo Jensen, som lige nu er på flugt fra politiet.

- Jeg frygter, at der sker ham noget, eller at han roder sig ud i noget, siger Steen Jensen.

Som den eneste har han talt med Bo Jensen, efter at han mandag aften stak af fra institutionen Kofoedsminde i Rødby. Det skete, da sønnen ringede til sin far:

- Han siger, han har det godt, og at vi ikke skal være bekymrede. Så sagde jeg, at jeg synes, han skal melde sig, og så siger han, at han vil lægge på, fordi vi blev aflyttet, fortæller Steen Jensen.

Gemmer sig muligvis i Sakskøbing eller Nysted

Politiet fortæller i dag til TV2 ØST, at de dagligt har fået henvendelser fra borgere, som mener, at de har set Bo Jensen. En del går på, at han er i området omkring Sakskøbing eller Nysted, og det er de oplysninger, politiet arbejder ud fra lige nu.

- Så sent som i går undersøgte vi henvendelser fra borgere. Vi følger op på alt, og vi vil meget gerne opfordre til, at befolkningen stadig holder øjne og ører åbne. Vi har også yderligere efterforskning i gang, som jeg ikke kan komme ind på, siger Casper Andersen, der er vicepolitikommissær hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Stoffer er problemet

Bo Jensen har en behandlingsdom, fordi han i 2009 begik alvorlig kriminalitet. Natten til den 31. juli deltog Bo Jensen i fuldbyrdet voldtægt af en 60-årig kvinde i hendes hjem på Præstevænget i Søllested. Samme nat var Bo Jensen også med til et hjemmerøveri mod en 61-årig kvinde på Falkevej i Sakskøbing.

Steen Jensen tager afstand fra den kriminalitet, sønnen har begået. Han fortæller, at han ikke har opdraget ham sådan, men at det gik galt for hans søn, da han kom i dårligt selskab som 18-årig, og at han begyndte at tage stoffer.

- Nogle mennesker kan komme så langt ud på stoffer, at de ikke aner, hvad de laver.

Steen Jensen frygter, at Bo Jensen kommer i nærheden af stoffer, mens han er på flugt. Han mener, at sønnen skal melde sig selv hurtigst muligt.

- Man kan ikke bare gå. Han har fået en dom. Siger du A, må du også sige B. Han må tage sin straf, siger faderen.