Færgefarts-nedskæringer skal spare millioner

Der skal spares ved regionens sydlige øer. Derfor vil Lolland Kommune skære gevaldigt ned på færgefarten mellem Fejø, Femø og Askø.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tirsdag holder borgmesteren og en del af byrådet møde med borgerne fra øerne Fejø, Femø og Askø.

Det drejer sig om, at politikerne agter at spare 1-2 millioner på færgefarten mellem de 3 øer og fastlandet.

Bestyrelsesformand Per Skov Madsen fra Askø Strandvig Grundejerforening tror ikke sine egne ører, når det kommer til forslaget.

- På formødet, vi holdt i går, var alle enige, hvilket er usædvanligt: det må være en joke, eller også lukker Askø, siger han.

Ændringen går blandt andet på, at der skal sælges en færge, der normalt betjener Femø og Askø, og i stedet indsættes 2 hurtigbåde, der skal sejle mellem øerne.

- Det kommer ikke til at fungere. Folk er harmdirrende og er på tæerne for at sælge deres sommerhuse, fordi de frygter faldet i pris, siger formanden om Askøs sommerhusejere, siger formanden.

Markant beboernedgang

Spareplanerne er kommet af en rapport fra COWI, som Folketidende har haft fingrene, hvor det står klart, at der har været en voldsom fraflytning fra øerne de seneste 30 år.

Rapporten viser, at antallet af beboere på de 3 øer de seneste 30 år er blevet mere end halveret.

Alene de seneste 10 år er faldet med et sted mellem 21 og 38 procent.

Derfor mener politikerne med borgmester Holger Schou Rasmussen i front, at der må spares, hvor der kan.

Derfor holder de i aften møde for øernes beboere tirsdag aften i Signe Stubs sognegård i Birket fra klokken 18.30.

- Jeg håber på, at politikerne på et tidspunkt finder ud af, at det ikke kan betale sig i længden. Hurtigfærgerne kan ikke sejle, hvis der kommer tyk is på om vinteren, siger Per Skov Madsen.