Færge kunne ikke lægge til kaj: Passagerer fanget i over en time på færgen

En færge kunne ikke lægge til kaj ved havnen i Gedser. Det betyder, at flere passagerer har ventet over en time på at komme af og på færgen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En række passagerer har måtte væbne sig med tålmodighed ved færgen i Gedser.

For en færge havde problemer med at lægge til kaj, og dermed kunne passagerer hverken komme ombord eller fra borde fra færgen i over en time.

Ifølge TV ØST's oplysninger var det færgen, som havde afgang fra Gedser mod Rostock klokken 11, der ikke kunne lægge til.

Kort efter klokken 12 begyndte de første biler at køre af færgen.

Tekniske problemer

Kommunikationschef Anette Ustrup Svendsen fra Scandlines bekræfter kort før de første biler begyndte at komme af færgen, at der var udfordringer med at lægge til.

- Jeg kan bekræfte, at der er en færge, der ikke er lagt til kaj, siger hun til TV ØST.

Hun kan dog ikke give flere oplysninger, andet end at forsinkelsen skyldes tekniske problemer.

- Det er tekniske problemer med færgen, der gør, at den ikke kan komme til havnen, siger hun.

Forsøger at indhente forsinkelsen

Ifølge kommunikationschefen vil forsinkelsen uundgåeligt skabe ventetid.

- Den færge, der skulle have været afgået klokken 11, kan af gode grunde ikke afgå på det tidspunkt, når den først kunne lægge til klokken 12, men de gør alt, hvad de kan for at indhente det, siger Anette Ustrup Svendsen.

Skal man med færgen i løbet af fredagen, kan man komme ud for forsinkelser på enkelte afgange.

- Den færge, der afgår klokken 13, forventer vi afgår rettidigt, fordi vi jo har to færger, der sejler i pendulfart. Men den, der skal afgå klokken 15 kan der godt komme forsinkelser på, og herefter regner vi så med at have indhentet forsinkelsen, siger Anette Ustrup Svendsen.

Hun henviser passagerer, der søger oplysning om bestemte afgange, til at ringe til servicecentret eller til Scandlines' øvrige afgange fra Rødby til Puttgarden.