¨

Faderhusets abortsang anklages for propaganda

Foto: TV ØST

Usmagelig og ubehagelig - Sådan betegner Sex & Samfunds generalsekretær Bjarne B. Christensen den anti-abortsang, som stifteren af Faderhuset, Ruth Evensen, har fået produceret.

 

I sangen "Red Danmarks børn" bliver der ikke lagt fingre imellem, når Faderhusets holdning til abort præsenteres. I musikvideoen bliver der vist billeder af børn i koncentrationslejre, fanger, der bliver nakkeskudt og blodige, afrevne lemmer fra barnefostre, altimens en kvindestemme synger: "Kald det hvad det i virkeligheden er: Folkemord".

Men det er langt fra alle, der er imponerende af Ruth Evensens kunstneriske kunnen. Søren Pold er lektor og forsker i digital kultur ved Aarhus Universitet og er kritisk over for videoen:

- Den minder mere om propaganda end en egentlig musikvideo. Den er utrolig skinger i sin tone, når den kobler de blodige babyfostre og læger med blod på kitlen til billeder af folkemord. Det er tydeligt, at den ikke ønsker at diskutere abort, men i stedet bare omvende folk. Og rent kvalitetsmæssigt minder den langt mere om en amatørvideo af den slags, som bliver lagt ud på YuoTube end en musikvideo, siger Søren Pold DR Kultur.

På trods af, at videoen ifølge Bjarne S. Christensen både er smagløs og ubehagelig, tager Sex & Samfunds generalsekretær dog ikke videoen for seriøst:

- Jeg har svært ved at tage den alvorligt, fordi den netop er så usmagelig. Jeg kan simpelthen ikke tage dens præmis seriøst. Men samtidig er det jo dybt alvorligt, for det den repræsenterer er nogle synspunkter, vi ved eksisterer mange steder internationalt, og som giver problemer. Det gode og interessante er jo, at vi ved, at den danske model omkring legal abort og god præventionsoplysning er den, der fører til allerfærrest aborter. I dag foretages halvdelen af alle aborter i lange, hvor det er forbudt. Så det er ikke forbud, der stopper aborter, mener Bjarne S. Christensen.

Kritikken lader dog ikke til at afskrække Ruth Eversen. På sin hjemmeside, hvor videoen ligger, skriver hun, at hun "håber med denne musikvideo at kunne være med til at redde menneskeliv" og "at beslutte at dræbe barnet, kan ikke være andet end overalgt mord".

Når Ruth Evensen ikke arbejder med musikken, leder hun Faderhusets menighed på Lolland. Hun blev især kendt, da Faderhuset overtog ejerskabet af Ungdomshuset på Jagtvej 69 i København i 2007. Siden har hun blandt andet udgivet bogen "Ruth - det ik' slut" - og har altså nu lanceret sig selv i den danske musikbranche.

01:11 Luk video

 

Du kan høre sangen her http://ruthevensen.dk/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App