Et års gratis husleje skal lokke iværksættere til Nakskov

Et nyt initiativ skal få de tomme butikslokaler i Nakskovs handelsmiljø til at sprudle af liv.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I hele regionen står butikslokaler tomme, og det går ud over resten af handlen i byerne.

Derfor tager Business Lolland-Falster nu initiativ til at bruge lokalerne til at skabe liv og aktivitet i handelsmiljøerne.

Det skriver de i en pressemeddelelse.

Et års gratis husleje

Gennem et projekt, der er skabt i samarbejde med handelsstandsforeningen Nakskov Handel & Erhverv, håber de at kunne tiltrække iværksættere og kunstnere til Nakskov.

Det vil de gøre ved at tilbyde nyoprettede iværksætterbutikker et helt år med gratis husleje.

Det eneste, lejerne skal betale, er butikkens driftsomkostninger. Lokalerne stilles gratis til rådighed af ejerne, der har ønsket at bakke op om projektet.

Bedre oplevelse for forbrugerne

Fra Business Lolland-Falsters side håber man, at iværksætterne vil blive i byen, når det første, gratis, år er gået.

- Alle byer har tomme butikslokaler, og vi har valgt at se på det som en ressource. Vi vil gerne gøre det nemmere for vores iværksættere på detailområdet at afprøve deres idéer i praksis, og i det arbejde betyder det utrolig meget, at vi kan tilbyde dem gratis lokaler midt i et i forvejen velbesøgt handelsmiljø, siger forretningschef for Handel & Oplevelser Thomas Rasmussen.

- Vi tror på, at de nye iværksætterbutikker kan være til at skabe en endnu bedre shoppingoplevelse i byen og dermed gavne det samlede handelsliv.

Også for pendlere

Det er ikke noget krav, at man er bosat i Nakskov, hvor butikslokalerne ligger.

For at kunne rykke ind i en såkaldt iværksætterbutik, skal man dog igennem en screeningsproces hos Business Lolland-Falster.