Ekstra minister-millioner skal lukke huller på Lolland

Lolland Kommune modtager det højeste beløb fra Social- og Indenrigsministeriet i særtilskudspulje. De 55 millioner kroner falder på et tørt sted.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Glæden er stor på Lolland, efter at kommunen til næste år får tilført 55 millioner kroner ekstra i kommunekassen af Social- og Indenrigsministeriet.

Pengene er en del af et særtilskud, der fordeles mellem vanskeligt stillede kommuner. I alt har ministeriet fordelt 519 millioner kroner til 31 kommuner. Lolland modtager det højeste beløb. 

quote Det er mere, end vi turde håbe på

Vibeke Grave (S), 2. viceborgmester i Lolland Kommune

- Vi er rigtig glade, det vil jeg godt indrømme. Det er mere, end vi turde håbe på, og vi oplever, at vi bliver hørt og bliver taget lidt mere seriøst, siger 2. viceborgmester Vibeke Grave (S). 

De 55 millioner kroner falder på et tørt sted, da Lolland Kommune står foran en sparerunde. Det arbejde begynder med førstebehandlingen af kommunebudgettet.

- Vi skal spare et sted mellem 85 og 90 millioner kroner. Vores ældre- og voksenspecialiseret område er løbet over med 40 millioner kroner. Så vi skal lukke huller i vores velfærdsområder med de her penge, siger hun.

Vil hjælpe udsatte borgere i arbejde

Vibeke Grave åbner dog også op for, at de ekstra millioner muliggøre nye tiltag.

- Vi vil gerne øge misbrugsindsatsen og forsøge at hjælpe vores udsatte borgere til at få et arbejde, eksempelvis i forbindelse med Femern. Vi vil også gerne kigge på vores sundhedsområde og lave en forebyggende indsats.

Disse kommuner får ekstra millioner i 2020

Udover Lolland er der i regionen 15 millioner kroner til Guldborgsund, 12 millioner kroner til Vordingborg og 10 millioner kroner til Odsherred.