Ejer af brandskadet butik i Maribo: - Det er frygteligt jo. Det er simpelthen frygteligt

Tidligt torsdag morgen udbrød der brand i et lager i Maribo. Nabobutikken er helt ødelagt, lyder det fra ejeren.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Intet i butikken står til at redde. 

Det siger Tine Wallentin, der ejer butikken City Mode & City Tasker på Østergade i Maribo. I nat eller tidligt torsdag morgen opstod der brand i lageret i nabolokalet, og det gik også hårdt udover den lille modebutik. 

quote Lige nu må jeg tage en dag ad gangen

Tine Wallentin, ejer, City Mode & City Tasker

- Jeg er lidt i chok, tror jeg. Jeg har ikke helt forstået omfanget af det endnu. Jeg står der selv, så jeg ville have holdt åben for de kunder, der måtte komme, for det er jo forsvarligt, når jeg står der alene. Det er frygteligt jo. Det er simpelthen frygteligt, siger Tine Wallentin. 

- Der er ikke noget, der står til at redde. Overhovedet ikke. Alt er beskadiget. Det hele sejler med vand, og selv hvis der er noget, der ikke er ødelagt, så stinker det af røg. 

Røg ud af alle sprækker

Tine Wallentin fik meldingen om branden klokken 05.20, kort tid efter brandvæsnet var blevet tilkaldt. 

- Da vi kom, var der røg overalt. Det røg ud af alle revner og sprækker på hele bygningen, og vi kunne ikke se, hvor det brændte. Men da vi trængte ind i bygningen, fik branden luft, og så tændte den. Så kunne vi godt se, hvor den var, for så var den over det hele, siger indsatsleder Finn Antonisen fra Lolland-Falster Brandvæsen.

VIDEO: Sådan her så det ud, før brandvæsnet havde fået bugt med flammerne.

 

Kort efter middag var brandvæsnet i oprydningsfasen og i gang med efterslukningen. Der var også kaldt en kran ud for at få dele af bygningen revet ned. 

- Der er noget murværk, der står og svajer. Det er nogle gavlspidser og nogle af facaderne, som vi tager ned, så de ikke skvatter ned i hovedet på os. Og så skal vi tage nogle af de ting, der er faldet ned i bygningen, ud, så vi kan slukke det sidste, siger Finn Antonisen. 

- Bygningen er voldsomt skadet. Den er i praksis brændt ud indvendigt. 

Tager én dag ad gangen

Der ligger lejligheder over butikkerne, men de stod alle sammen tomme. Derfor er der ikke nogen personer, der er kommet til skade i den voldsomme brand. 

- Ja, heldigvis er der kun tale om materielle ting. Der er heldigvis ikke personskader. Gudskelov, at der ikke boede nogen oppe i de lejligheder, siger Tine Wallentin, som nu har travlt med at snakke med forsikringsselskabet og sine forhandlere. 

- Jeg håber jo, at jeg kan åbne butik igen på et tidspunkt. Men lige nu må jeg tage en dag ad gangen, siger hun. 

Det er uvist, hvorfor bygningen brød i brand. Det skal nu undersøges nærmere.