Dyrt at være øboer

For øboerne på Askø, Femø og Fejø bliver det endnu dyrere at komme til fastlandet. De skal nemlig til at betale 25 procent mere for deres færgeovergang.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Morten Knudsen sætter sig dagligt ind i sin bil for at komme til og fra arbejde. I dag har han et årskort, så han kan sejle alle de gange, han har lyst mellem Kragenæs - Fejø. Årskortet koster i dag 4269 kroner, men fremover stiger den pris med 25 procen.

- Færgen her er vores lille landevej, det er min måde at komme på arbejde. Jeg synes, det er tarveligt, jeg synes, ikke de kan være det bekendt, siger Morten Knudsen, der arbejder i Maribo og bor på Fejø.

Det betyder en ekstraudgift for Morten Knudsens familie på 2000 kroner om året. Hans hustru sejler nemlig også med færgen i sin bil.
Udvalgsformanden fra Lolland Kommune mener, at folk selv har valgt at blive øboer, og dermed ved de også, at der kommer nogle ekstra udgifter.

- Hvis vi ikke sætter prisen for færgeovergangene op, må vi enten vælge færre afgange eller spare på beredskabet om natten, så vi skulle vælge mellem pest eller kolera, siger Gert Mortensen (A), der er udvalgsformand i Teknik og Miljøet.