DM i faldskærmsudspring: Blæst holder udspringerne på jorden

DM i faldskærmsudspring bliver hen over weekenden afholdt ved Lolland Falster Airport nær Rødby. Men en voldsom blæst drillede udspringerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

DM i faldskærmsudspring bliver i disse dage afholdt ved Lolland Falster Airport nær Rødby.

Men for de forventningsfulde deltagere begyndte konkurrencen ikke som planlagt. For en voldsom vind gjorde, at faldskærmsudspringerne ikke kunne komme i luften.

Derfor hang udstyret inde i hangaren, hvor deltagerne ventede på bedre vejrforhold. Men inden blæsten satte ind, nåede arrangørerne dog at få afholdt åbningsceremonien.

quote  vi er fornuftige mennesker, så har vi valgt at blive på jorden, indtil vinden lægger sig

Kim Friisgaard, formand for faldskærmsklubben.dk

Bliver på jorden lidt endnu

I forbindelse med åbningsceremonien blev der også vist et imponerende opvisningsspring. Men så kom blæsten.

- Det er jo ikke, fordi der er så hyggeligt herinde - vi ville hellere være udenfor. Men alle, der har bevæget sig uden for her på Lolland, har kunnet se, at køerne ligger ned. Det er simpelthen, fordi de er blæst omkuld. Så det med, at det blæser en halv pelikan, det passer i hvert fald i dag, siger Kim Friisgaard, formand for Faldskærmsklubben.dk

- Det betyder, at vi er over den grænse, hvor det er fornuftigt at springe i faldskærm. Og når vi er fornuftige mennesker, så har vi valgt at blive på jorden, indtil vinden lægger sig. 

Arrangørerne forsikrer om, at de nok skal nå at få afviklet konkurrencen. DM-stævnet fortsætter weekenden over.