Den største vinder og den største taber

Henrik Høegh (V) blev på én gang kommunalvalgets største vinder og taber i Lolland Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Med et suverænt valg for Venstre var der meget, der tydede på, at folketingsmanden skulle være borgmester. Venstre på Lolland gik i går frem fra 5 til hele 9 mandater. Men det var ikke nok til at erobre borgmesterposten til Henrik Høegh.

Venstre og Konservative kunne ikke blive enige om, hvem der skulle være borgmester. Derfor konstituerede Konservative sig med SF, Socialdemokraterne og Lokallisten Lolland og pegede på Marie Louise Friderichsen (K) som borgmester.

Henrik Høegh havde svært ved at skjule skuffelsen her til morgen. 

- Vi fordoblede stort set mandatantallet på Lolland. Jeg fik 3000 flere personlige stemmer end Marie Louise Friderichsen. Jeg synes ikke, det var sådan, jeg kunne behandle mine vælgere, siger Henrik Høegh (V) her til morgen på spørgsmålet om, hvorfor han ikke pegede på Marie Louise Friderichsen (K) selv og fik mere indflydelse og flere udvalgsformandsposter til Venstre.

Først kort før klokken 6 onsdag morgen stod det klart, at Henrik Høegh og Venstre stod udenfor indflydelse. Allerede kort efter kvitterede utilfredse vælgere med at lave facebooksiden: "Vi har valgt Henrik Høegh som borgmester".