Danmarks første gigabit ø i gang

Fra i dag torsdag kan Askø kalde sig landets første ikke-landfaste gigabit ø. Med det nyanlagte fibernet kan øboerne se frem til hurtigt internet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Askø i Smålandsfarvandet nord for Lolland kommer i dag torsdag på det digitale Danmarkskort, når Fibia begynder at tilslutte de enkelte husstande og sommerhuse på øen til fibernettet. Det skriver SEAS-NVE i en pressemeddelelse.

Dermed bliver Askø landets første ikke-landfaste gigabit ø.

For Askøboerne betyder det, at de nu kan nyde fordelene af at have hurtigt internet og stabil adgang til hele den digitale verden. De lokale erhvervsdrivende kan digitalt indberette relevante oplysninger til myndighederne, hjemmearbejdspladser bliver en mulighed, og fremtidens telemedicinske løsninger kan i yderste konsekvens redde liv på en ø, hvor færgen ikke sejler i timedrift.

- Det betyder rigtig meget for Askø, at vi nu har en fremtidssikret netforbindelse til den øvrige verden. Vi lever i et stadig mere digitaliseret samfund, og med adgang til fibernettet understøtter vi det igangværende visionsarbejde for udvikling og vækst. Vi er nu en ligestillet bestanddel af Danmark, siger Bent Hansen, der er en af ildsjælene på Askø, og som har lagt et stort arbejde i at få fibernettet til øen.

Sin egen el- og fibernetforbindelse

SEAS-NVE lagde i oktober det nye søkabel til Askø. Derved fik den lille ø med de 34 helårshusstande og 264 sommerhus/fritidshusejere for første gang nogensinde sin egen el- og fibernetforbindelse til Lolland. 

- Askø er et rigtig godt eksempel på vores engagement i udbredelsen af fibernettet. Det lille øsamfund var aldrig kommet på det digitale Danmarkskort, hvis opgaven var overladt til markedskræfterne, men SEAS-NVE og Fibia kan i fællesskab løfte opgaven til glæde for beboerne og den regionale udvikling, siger markedsdirektør Claus Østergaard Olsen i Fibia, der er en fusion af SEAS-NVE’s og NRGi’s fibernetaktiviteter. 


Nyhedsoverblik