¨

Buskontrol i Rødbyhavn

Foto: TV ØST

Politiet kontrollerede søndag skibusser i Rødbyhavn. Og tilsyneladende havde chaufførerne godt styr på kørehviletid og hastighedsgrænser. Men de var også advaret på forhånd.

Chaufføren i en svensk bus står til bøde. Han har hvilet sig i lidt over syv timer. Loven siger, at han mindst skal hvile sig i ni.

- Han får en bøde, men får lov til at køre videre fordi forseelsen ligger tilbage i tiden. Ellers skulle han også have hvilet sig her, siger vicepolitikommissær fra Rigspolitiets Tungvognssektion, Michael Balvits.

I weekenden startede Rigspolitiet deres årlige skibuskampagne, hvor de tre weekender i træk kontrollerer busserne, når de kommer hjem fra Alperne. Og ud over svenskeren var der ikke meget at komme efter.

- Der har ikke været meget, og det er det, vi har oplevet over årene. Der bliver færre og færre forseelser, siger Michael Balvits.

Et billede der ikke stemmer overens med de TV-indslag, vi den seneste tid har vist på TV2Øst. Her vises, hvordan skibusser systematisk kører for stærkt.

At fartsynderne er få i Rødbyhavn kan hænge sammen med, at alle kender til politiets kontrol på forhånd. Også chaufførerne.

- Vi har lavet kontrollen i årevis, og de ved, at den kommer. Vi fortæller også vognmændene om den på forhånd. Faktisk oplever vi, at chaufførerne tit har papirerne liggende klar, når vi stiger ombord, siger Michael Balvits.

Alligevel mener han, at kontrollen er værdifuld.

- Det har jo en præventiv effekt. Når de ved, at vi er her, tvinger det dem til at overholde loven.

01:44 Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App