Brugerne har talt - her er de bedste fastelavnsboller

Vil man sætte tænderne i regionens bedste fastelavnsbolle, så skal man en tur til Lolland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Fastelavnsbollen har fået uhørt meget opmærksomhed de seneste år.

Særligt på sociale medier florerer der i årets første måneder billeder af mere eller mindre kreativt udsmykkede stykker bagværk.

Spørgsmålet er imidlertid, hvor i regionen man så får den bedste af slagsen.

Det har vi spurgt vores følgere på Facebook om, og her er der særligt to steder, der løber med opmærksomheden.

Af de 135 kommentarer peger 36 på bageriet Rug hos Meny i Kalundborg, mens 41 mener, at Horslunde Bageri laver de bedste fastelavnsboller.

Fastelavnsboller - ikke kager

Mens fastelavnsbollen i dag kan fås, måske særligt i de store byer, i alskens forskellige udgaver, hvor der kan være mere flødeskum end bolledej, så sværger bageren i Horslunde til de mere traditionelle af slagsen.

- Dem, vi laver, er de gammeldags fastelavnsboller. De er ikke ligesom dem, man ser mange steder, som jeg ikke engang vil kalde en bolle. Det er fastelavnskager, men de bliver også pyntet meget flot, siger ejer og bagermester, Niels Olsen.

Selvom der bliver bagt mange boller, kan bageriet ikke altid følge med efterspørgslen.
Selvom der bliver bagt mange boller, kan bageriet ikke altid følge med efterspørgslen. Foto: Horslunde Bageri/Café

Selvom hans fastelavnsboller måske er knapt så fancy, så fås de i hele 18 forskellige udgaver lige fra de klassiske med creme eller bær til de mere eksperimenterende som dem med irsk kaffe og Sarah Bernard-fyld.

- Vi koger kompot selv, laver cremen og karamel selv. Så vi gør da noget ud af det, siger bagermesteren.

Glad for opbakningen

Han værdsætter selvsagt også at være højdespringeren i TV2 ØSTs rangliste over regionens fastelavnsboller – selvom kåringen ganske vist er aldeles uvidenskabelig.

- Det er jeg da glad for, lyder det kortfattet fra Niels Olsen.

Det kommer dog ikke som den store overraskelse for ham. For han kan på daglig basis holde øje med, hvor mange fastelavnsboller, der bliver solgt. Der bliver fra tid til anden udsolgt.

- Vi kan ikke altid følge med efterspørgslen. Folk er heldigvis gode til at lægge bestillinger, men vi ved aldrig, hvor mange der bliver solgt i løssalg, siger han.

Skulle man få lyst til at lægge et smut forbi bageren i den lille by på Lolland, så skal man have 26 kroner op af lommen for et styks fastelavnsbolle. 


Nyhedsoverblik