Brand bomber grossist tilbage

Familiefirmaet Lystrup Grossisten er bombet tilbage til nul efter en brand natten til søndag raserede 1000m2 bygninger. Men mandag har entusiasmen taget over.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Vi starter lidt fra Ground Zero - nærmest bombet tilbage til nul og ingenting. Men nu er alle ivrige efter at få succes igen.


Michael Skaarup og de andre medarbejdere hos den lille familieejede virksomhed Lystrup Grossisten med 14 ansatte var i chok, da de fik meldingen om, at en brand havde raseret 1000 kvadratmeter af virksomhedens administrations- og salgsafdeling natten til søndag.


Men her mandag blev TV2ØST mødt af en hel anden fornemmelse i det midlertidige kontor 20 meter derfra. En tilhørende lejlighed til firmaet, der ellers var beboet af en medarbejder er lavet om til maskinrum i grossistvirksomheden.


- Vi er jo en lille virksomhed, så alle er lidt som en stor familie. Og vi vil bare tilbage til sporet igen, siger Bente Olsen, der er bogholder hos Lystrup Grossisten.


Kontor i køkken


Mandag formiddag er sælgerne allerede igang med at tage fat i kunder. Men arbejdspladsen er et køkkenbord og et armlæn på en sofa. Og kundekartoteket skal opbygges igen, for det er blevet spist af ilden.


- Men alle er mødt ind. Også dem, der ellers havde fri. Alle giver en hånd med og det er godt at opleve, siger Michael Skaarup, der egentlig er sælger til daglig, men nu også pressemedarbejder.


Alt fra A4-papir til hullemaskiner er blevet skaffet og toilettet omdannet til varemodtagelse - for at få gang i hjulene igen.


- Det nytter jo ikke noget at grave sig ned, siger bogholder Bente Olsen.


Imens der bliver puklet i det nye kontor, har politiets teknikere undersøgt brandstedet. Hvad der er årsagen til branden, skal de undersøgelser nu vise. Resultatet kommer formentlig sidst på ugen.