¨

Bombetrusler: Lalandia-sag for Højesteret

Foto: TV ØST

I dag starter Højesteret-sagen om en 18-årig mands tre bombetrusler mod Lalandia i Rødby. Her skal de vurdere om landsrettens straf var for mild.

Tre måneders fængsel, hvoraf to var gjort betinget. Sådan lød landsrettens straf over en 18-årig mand fra Lolland. Han havde i august sidste år tre dage i træk fremsat skriftlige bombetrusler mod sin arbejdsplads, Lalandia.

Men den straf er for mild. Det mener i hvert fald anklageren i sagen, som derfor valgte at anke den. Og efter et flertal af politikerne på Christiansborg længe har ønsket højere straffe i sager om bombetrusler, så ender den 18-årige i dag foran Højesteret.

Den første bombetrussel indløb fredag 15. august 2014, hvor feriestedet modtog et brev, hvor der stod, at en bombe ville sprænge det hele i luften.

Truslen fik politiet til at evakuere selve feriecentret, så gæsterne måtte opholde sig i deres hytter, mens stedet blev undersøgt, indtil politiet kunne afblæse alarmen.

Dagen efter - om eftermiddagen - indløb imidlertid en ny bombetrussel, så stedet igen blev evakueret og undersøgt. Igen viste bombetruslen sig at være falsk alarm.

Om søndagen kom så den tredje bombetrussel mod feriecentret.

De tre bombetrusler har ifølge virksomheden kostet dem omkring 435.000 kroner som følge af to evakueringer. De penge er den 18-årige i en erstatningssag allerede blevet idømt at skulle betale tilbage.

Nu skal Højesteret så vurdere, om en måneds afsoning i fængslet derudover var for lidt for hans gerninger.

Den 18-årige har selv forklaret, at bombetruslerne blev foretaget af dumhed og for at vise overfor Lalandia, at han kunne noget i sit arbejde.

Der falder efter planen dom i sagen i næste uge.

04:21 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App