¨

Bombealarm i Lalandia ophævet - en mand er anholdt

Foto: TV ØST

Evakueringen af Lalandia er ophævet, efter politiet kort efter klokken 15 anholdt den formodede bagmand til truslerne.

En 26-årig mand fra Lolland-Falster er blevet anholdt og sigtet for at stå bag bombetrusler mod Lalandia.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

Truslerne mod centeret blev fremsat klokken 11.10 torsdag formiddag i en mail til Lolland-Falsters Brandvæsen. Trusselsbrevet hævdede, at der var gemt en bombe i centerets badeland.

- Vi har ophævet evakueringen, og gæsterne har fået lov til at vende tilbage. Nu venter der os en del efterforskning for at afdække mandens motiv og hans færden torsdag eftermiddag, siger efterforskningsleder Søren Ravn-Nielsen til TV ØST.

Sendt ud i badetøj

Politiet vil først fredag formiddag tage stilling til, om den 26-årige skal fremstilles i grundlovsforhør i et forsøg på at få ham varetægtsfængslet.

- Vi kender godt manden i forvejen, men det var ikke ham, der stod bag truslerne mod centeret i august sidste år, oplyser efterforskningslederen.

Gæsterne i centerets badeland blev i første omgang evakueret i badetøj, men fik senere lov til at vende tilbage og klæde sig på. De fik i første omgang at vide, at der var tale om en rutine-øvelse.

Selvom politiet har ophævede evakueringen, så gik der alligevel lang tid, før gæsterne fik lov til at vende tilbage til badelandet - muligvis fordi der først skal gøres rent.

I alt 530 gæster blev evakueret torsdag, oplyser politiet.

09:25 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App