Bisontyr fra Lolland har fået damebesøg

To bisonkøer er blevet sat ud til bisontyren i Merritskov på Lolland. Allerede efter en uge har bisonkøerne fundet sig tilrette.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ikke bare én men hele to bisonkøer er blevet sat ud til bisontyren i Merritskov ved Knuthenborg Safaripark. Og det er ifølge lensgreve Christoffer Knuth gået godt.

- Udsætningen af bisonkøerne er gået rigtig godt. De var ikke stressede, da de ankom, og de faldt hurtigt til, siger Christoffer Knuth til TV ØST.

quote Bisontyren og bisonkøerne dannede flok allerede efter få dage, og de ser ud til at komme rigtig fint overens

Christoffer Knuth, lensgreve, Knuthenborg Safaripark

Bisontyren kom fra Bornholm og har gået i Merritskoven siden starten af september, og er en del af et skovgræsningsprojekt, som er støttet af Miljøstyrelsen.

Med de to bisonkøer man satte ud til bisontyren skal de sammen øge skovens biodiversitet på grund af den måde, de roder i skovbunden.

Får ti vildsvin som nabo

Bisonkøerne flyttede ind til tyren for en uge siden, og det lader til, at de allerede har stukket mulerne sammen. 

- Bisontyren og bisonkøerne dannede flok allerede efter få dage, og de ser ud til at komme rigtig fint overens. Det er vi selvfølgelig meget begejstrede over og vi glæder os til at følge dem, siger Christoffer Knuth til TV ØST.

Sammen med bisonerne er der også sat ti vildsvin ud. De skal også være med til at øge biodiversiteten.

I Merritskoven der grænser op til Knuthenborg Safaripark er der gratis adgang. Dyrene er vilde, så Christoffer Knuth anbefaler, at man holder sig på stierne og nyder synet af dyrene på afstand.