Bilbrand spredte sig til gardinerne

En brand i parkerede biler bredte sig natten til tirsdag gennem vinduerne til gardinerne i et byhus i Nakskov.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

2 biler udbrændte natten til tirsdag, og en facade fik skader, da en voldsom brand rasede foran et byhus i Bibrostræde i Nakskov.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

- Der var tale om en ret voldsom brand, hvor flammerne bredte sig til huset - blandt andet ved at vinduerne i husets facade sprang, og gardinerne brød i brand, forklarer vagtchef Anders Mikkelsen.

Branden blev anmeldt 00:15. 2 beboere og deres hunde kom selv ud af det brændende hus,. Selvom der for en sikkerheds skyld blev tilkaldt en ambulance til stedet, så kom ingen heldigvis noget til ved branden

Opstod muligvis ved selvantændelse

Der var dog tale om en potentiel meget ødelæggende brand.

- Det er et område med lidt ældre huse, der er bygget helt sammen langs Bibrogade. Så det er klart, at vi ikke ønskede, at den skulle sprede sig, siger Anders Mikkelsen.

Ifølge politiet er branden muligvis opstået i en af de 2 parkerede biler, hvor den ene bil derefter har antændt den anden.

- Den ene bil havde været ude at køre 2 timer før, at branden opstod. Måske er der sket noget med bilen på den køretur, siger Anders Mikkelsen. Politiet gennemfører dog for en sikkerheds skyld en brandundersøgelse på stedet.