Begejstring i regionen: Det bliver stort

Fredag er der glæde og begejstring på både Stevns, Møn og Lolland. Hele linjen rundt jubles der over, at der nu tre steder i regionen må bygges tæt på vandkanten i kampen om turisterne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På Møn skal der bygges en Aquapark, Stevns Klint får et besøgscenter og på Lolland har Knuthenborg Safaripark fået tilladelse til at bygge en safari lodge. Det fortalte Erhvervs – og vækstminister Troels Lund Poulsen og Eva Kjer Hansen, der er Miljø – og fødevareminister.

Over hele linjen har den store nyhed i dag vakt begejstring.

- Det er helt fantastisk. Det var, hvad vi havde håbet på. Vores projekt møder kriterierne, og vi er meget tilfredse med, at vi er blevet udvalgt. Det bliver rigtig godt at komme i gang, fortæller borgmester i Stevns Kommune, Mogens Haugaard (V).

- Det bliver stort

Også Stevns Museum glæder sig allerede.

- Det er fantastisk. Jeg kan godt forstå, at de har valgt Stevns. Det er et fantastisk sted med en fantastisk historie, siger Tove Damholt.

Det er også en stor dag for arkitektfirmaet Lykke og Nielsen, der nu endelig har fået bekræftet at de skal stå i spidsen for Møn AquaPark, som forventes at komme til at trække 13.000 gæster til om ugen. Hele 1,7 milliarder kroner kommer projektet til at koste.

- Vi kan bygge tæt på vandkanten, og vi kan bygge højt, vi har simpelthen nogle muligheder, som ingen andre har og hele projektet kommer til at løfte øen og hele Vordingborg i den grad. Det bliver stort, siger direktør i arkitektfirmaet, Bent Lykke.

Safari lodge ved Knuthenborg

På Lolland har de nu fået grønt lys til at lave en stor overnatningsenhed samt konference – og spisefaciliteter med tilknytning til safariparken lige midt i naturen. 

- Vi er rigtig glade. Det er en helt unik mulighed for os, siger Christoffer Knuth.