Asylcentre på Lolland efterlyser tøj og frivillige kræfter

Leder af asylcentre mangler både tøj, legetøj og frivillige til flygtninge på Lolland. Og behovet er stort, lyder det.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flygtninge i asylcentre på Lolland mangler både tøj og legetøj til børnene.

Sådan lyder det fra Leif Werborg, der er midlertidig leder af asylcentrene på Lolland og behovet er lie i øjeblikket ret så stort. 

Ikke alene for tøj til både børn og voksne, men også for underholdning og legetøj til børnene, som kan sprede en smule glæde hos flygtningefamilierne.

- Ting som bolde, spil og generelt al slags legetøj vil virkelig gøre en forskel her. Det er jo friske børn, som gerne vil lege, men lige nu har de ikke meget at hygge sig med, fortæller Leif Werborg. 

Og så masser af tøj krydser lederen fingre for at folk rundt omkring kunne finde på at donere til et godt formål. 

- Det vil betyde uendeligt meget, hvis folk har lyst til at give noget videre. Lige nu går det hele lidt stærkt med at få det hele stablet ordentligt på benene, men det vil betyder meget for os, hvis de lokale vil komme og skabe noget kontakt med vores flygtninge. Det vil gøre en stor forskel, siger han. 

Frivillige kræfter er altså velkomne til at melde sig. Blandt andet til at bruge tid med asylfamilierne og med dem, som er rejst alene til Danmark. Det er Asylcenter Holmegaard, der er det overordnede organisatoriske navn for de asylcentre på Lolland, som Langeland Kommune driver. 

Har du lyst til at donere kan du henvende dig enten i Nakskov i centret på Langøvej 18, i Søllested på Hvilested 1 eller i Rødby på Center Skippergaarden på Jernbanegade. 

Du kan læse mere her.