Asylansøgere kommer ikke til Kongeleddet

Der var lavet en aftale, men den er droppet, så 70 asylansøgere må foreløbigt skyde en hvid pil efter at bo i lejlighed i boligselskabet Kongeleddet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det passede ellers perfekt. Begge parter var glade, men nu bliver aftalen om at sende 70 asylansøgere ind i nogle af lejlighederne i boligselskabet Kongeleddet i Rødby alligevel ikke til noget.

Aftalen om at flytte asylansøgerne til Kongeleddet var lavet mellem Dansk Almennyttigt Boligselskab (DAB), som Kongeleddet hører under, og Langeland Kommune, som er driftsherre på asylcenteret Skippergården.

Den passede begge parter godt. Kongeleddet har 47 ubeboede lejligheder og har tidligere huset asylansøgere uden problemer, og asylansøgerne manglede et sted at bo.

Havde glemt at spørge

Desværre havde parterne i aftalen glemt en ting, og det er nu årsagen til, at asylansøgerne ikke kommer til Kongeleddet lige nu.

- Aftalen er suspenderet på nuværende tidspunkt, fordi den ikke overholder loven om anvisning. De har ikke taget os med på råd, og så har vi gjort opmærksom på, at aftalen ikke fulgte lovens bestemmelser, fortæller Thomas Knudsen, kommunaldirektør i Lolland Kommune.

Må starte forfra

Nu må boligselskabet og Langeland Kommune så starte forfra og ansøge om lov til at flytte asylansøgerne til Kongeleddet, men om de får lov til det, er uvist.

- Hvad der kommer til at ske i den her sag, må vi tage stilling til, når vi får en konkret henvendelse, og så må vi i dialog med boligselskabet, Langeland Kommune og Udlændingestyrelsen, siger Thomas Knudsen.