Anklage: Dyrenes Beskyttelse skød kælen kat

Majbritt Mather og hendes nabo er både vrede og frustrerede over, at en person fra Dyrenes Beskyttelse søndag tilsyneladende valgte at skyde en kælen kat.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det har vakt vrede i Rødby hos Majbritt Mather og hendes nabo, at en person fra Dyrenes Beskyttelse i søndags angiveligt skød en kat. Det skriver bt.dk.

Katten var i flere måneder kommet hos Majbritt Mathers nabo, men da hun opdagede, at den var øremærket, ringede hun til Dyrenes Beskyttelse.

- Min nabo har selv kat, så hun fungerede nærmest som madmor for den anden kat også. Den var kælen og hoppede selv ind ad hendes åbne vinduer og døre. En dag lå den i hendes seng, da hun kom ind, og vi er ikke i tvivl, om at den var tam, siger Majbritt Mather til TV2 ØST.

Mente det var vildkat

Da personen fra Dyrenes Beskyttelse dukkede op, satte han en kasse og bad Majbritt Mathers nabo om selv at indfange katten, mens han kørte igen. Ifølge Majbritt Mather kom han tilbage 45 minutter senere, men da var katten meget påvirket af opholdet i kassen.

- Den var bange, stresset og der var tis og afføring over det hele. Det fik ham fra Dyrenes Beskyttelse til at sige, at katten var vild, men det havde jeg også været, hvis jeg havde været indespærret i en kasse i 45 minutter, siger Majbritt Mather.

Katten skudt

Da han tog den sorte kat med, var den i live, men Majbritt Mather har senere fået at vide, at den nu er død.

- Jeg skrev om det på Facebook og blev kontaktet af en kvinde, der sagde, at hun havde talt med ham fra Dyrenes Beskyttelse. Han sagde direkte til hende, at han havde skudt katten, fordi det var en vildkat, siger hun.

Både hun og naboen er rystede over beskeden.

- Jeg er normalt ikke særlig glad for katte, men den her var sød og rolig, og uanset hvad så behandler man ikke dyr på den måde. Vi havde forventet, at han tog katten med, scannede øremærket og fandt frem til dens familie. Det er virkelig synd for den, hvis den er blevet skudt. Det gør man bare ikke, siger Majbritt Mather.

Tager sagen dybt alvorligt

Bt.dk har været i kontakt med Dyrenes Beskyttelse, der nu vil se på sagen.

- Vi tager denne sag yderst alvorligt, og den har højeste prioritet fra Dyrenes Beskyttelses side. Stemmer vores redegørelse overens med det, som hun oplyser, så vil det få konsekvenser for den pågældende frivillige, siger dyrlæge og dyreværnsinspektør for område Storstrøm i Dyrenes Beskyttelse, Yvonne Johansen, til bt.dk.

Hun oplyser, at konsekvenserne kan være alt fra en påtale til en ekskludering fra Dyrenes Beskyttelse.