Altan-ofre utilfredse med erstatning

Ofrene for altan-ulykken i Nakskov har nu fået udbetalt godt en halv million kroner i erstatning - Det er alt for lidt mener 3F

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ulykken skete i 2006, da en altan faldt ned fra 1 sals højde med tre personer. Siden da har de ventet på at få udbetalt erstatning. Den er nu endelig kommet. 530.000 kroner.

Forsikringsselskabet Tryg er indstillet på, at de tre ofre skal have flere penge, men Tryg savner dokumentation for skaderne. Det skriver Nyhedsbrevet 3F.

Beløbet dækker delvis erstatning for svie og smerte samt et acontobeløb på 25.000 til hver af de seks personer. Derudover har et af ofrene fået 97.000 kroner for tab af erhvervsevne.

TV2 ØST talte med nogle af ulykkesofrene i sidste uge. Se indslaget herunder:
[video:flv:090220_altan.flv]

3F skønner, at ofrene har yderligere i alt knap halvanden million kroner til gode i sagerne.

- Det er fornærmende små beløb, som Tryg har udbetalt. Det er endnu en uhørt ringe behandling af disse hårdt ramte mennesker, siger Steen Johansson, faglig sekretær hos 3F Vestlolland, til Nyhedsbrevet 3F.

Advokatfirmaet Kromann Reumert, som fører sagen for Tryg, erkender, at sagen ikke er slut med tirsdagens udbetaling. Ifølge advokatfirmaet mangler det oplysninger:

- Min klient er indstillet på at afregne erstatning for tabt arbejdsfortjeneste, men det er min opfattelse, at kravet på nuværende tidspunkt ikke er tilstrækkeligt dokumenteret, skriver advokat Christina Neugebauer i et brev til fagforeningen.