Ærgrelse over mistet meteorit

Lollands Astronomiske Forening ærgrer sig over, at DR har smidt et lille stykke meteorit væk. Meteoritstykket stammer fra Maribo-meteoritten fra 2009.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

17.  januar 2009 kunne både danskere, svenskere og polakker se en meteorit på himlen.

Den eksploderede over Lolland, og knap tre måneder senere lykkedes det en tysk meteoritjæger at finde knap 26 gram af Maribo-meteoritten på en mark på Lolland.

Nu er et lille bitte stykke fra det fund blevet væk.

- Jeg synes, det er drønærgerligt, og jeg vil kalde det en anelse skandaløst, siger Ole Henningsen fra Lollands Astronomiske Forening til TV2 ØST.

Det er folk i DR, der har smidt meteoritstykket væk. De 0,2 gram stod i en glasmontre i Koncerthuset i DR Byen i København.

Geologisk Museum havde udlånt stykket til statsradiofonien, fordi Koncerthuset blev indviet samme dag, som meteoren eksploderede over Lolland.

Meteoritstykket blev væk, da der skulle flyttes rundt på det i forbindelse med, at det skulle leveres tilbage til Geologisk Museum.

- Det er bortkommet, og det er selvfølgelig dybt beklageligt. Vi havde ansvaret for den, vi havde skrevet under på en kontrakt om, at vi ville opbevare den forsvrligt, det lykkedes ikke for os, siger Leif lønsmann, som er chef for DR's Koncerthus i København.

Et lille bitte stykke af hans fund blev udstillet i DR's Koncerthus. DR fik lov at låne meteoritstykket af Geologisk Museum, fordi meteoritten var faldet ned samme dag som koncerthsuet var blevet indviet.

Men nu er det udstillede stykke blevet væk.

 


Nyhedsoverblik