Ægtepar fik over 300.000 kroner for spisebord

Da Romy og Erik Lenskjold i 1996 overtog en faldefærdig ruin af et hus på Lolland, fulgte et spisebord med. Nu har de solgt det for 330.000 kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Romy og Erik Lenskjold blev noget forbavsede, da de for nylig fik vurderet deres spisebord. Bordet fulgte med huset, som de købte i Nakskov på Lolland i 1996, men de havde ingen ide om, at det var et ganske særligt bord. Det skriver B.T.

- Det er et dejligt bord, der var specialbygget til huset, så vi har været rigtig glade for det. Der er blevet holdt mange gode fester omkring det, uden at vi har anet, hvad det var for et bord, siger Romy Lenskjold til avisen.

Blev tilbudt 50.000 kroner

Da ægteparret for 1 år siden fik en henvendelse fra en mand, der var ved at skrive en bog om den danske arkitekt Finn Juhl, som har tegnet parrets hus, blev han interesseret i bordet og ville gerne købe det.

- Jeg sagde til ham lidt i sjov, at jeg havde regnet med at få 50.000 kroner for det, og så sagde han straks, at det ville han da godt give. Så begyndte det jo at rotere lidt, siger Erik Lenskjold til TV ØST.

Var gået i seng

Bordet er tegnet af Peder Moos, og på en auktion blev det solgt til 330.000 kroner.

- Jeg gad ikke sidde og følge auktionen, så jeg var gået i seng, men da det nåede op på de der 240.000 kroner, vækkede min kone mig, og så kiggede jeg da noget, siger Erik Lenskjold.

Bordet blev købt af en svensker, der ender med at betale i alt 398.000 kroner med omkostninger. Det er snart en måned siden, at det blev solgt, så nu skal ægteparret fra Nakskov ud og have fundet sig et nyt spisebord.