97-årige Elly truede tricktyve med rollator

To tricktyve gik tomhændet fra ældreboliger på Skovvænget i Maribo. De gik da 97-årige Elly Jensen truede med at smide sin rollator efter en af tyvene.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ældre kvinder er ikke nødvendigvis lette ofre. Det må to tricktyve sande, efter at de mandag blev smidt ud fra en bygning med 19 ældreboliger af Elly Jensen på 97 år.

En mand var dukket op i hendes ældrebolig i Maribo under påskud af at ville sælge billeder, men den 97-årige opdagede, at manden havde snuppet hendes guldring og et armbånd. Det gjorde hende rasende.

- Jeg sagde: 'Hvis ikke du giver mig det nu, så får du den her rollator lige i hovedet'. Så fik jeg tingene og sagde, at han skulle gå. Jeg sagde også, at hvis han så meget som prøvede på at lave et nummer, så ville han få rollatoren lige efter sig, og jeg var ligeglad med, hvor meget han ville komme til skade, for den er tung, fortæller Elly Jensen.

Også de andre beboere i bygningen fik besøg af tricktyvene, men de ældre var så afvisende og gode til at jage tricktyvene ud, at de kun kom afsted med en pakke cigaretter. 80-årige Birthe Jørgensen smed også en tricktyv ud fra sin lejlighed.

- Da jeg hørte, han ville sælge billeder, kom jeg i tanke om udsendelsen på TV ØST i søndags med damen, der havde mistet 4.000 kroner. Så tænkte jeg, at det var det samme, så det var bare med at få ham ud, fortæller hun.

Læs også: Stjal julegavepenge fra 96-årig

Søndag kunne TV ØST fortælle, at en 96-årig var udsat for samme form for tyveri. Lørdag stod der pludselig en mand i hendes stue og ville sælge billeder til hende. Manden snuppede 4.000 kroner fra den ældre kvinde, inden han stak af.