70 kilo tung girafunge født i Knuthenborg Safaripark

En girafbaby på mere end 70 kilo er blevet født i Knuthenborg Safaripark på Lolland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En ordentlig krabat.

Sådan lyder vurderingen af en ny girafbaby, der i går blev født i Knuthenborg Safaripark på Lolland.

- Der er tale om en han, der er stor af sin art. Han vejede mere end 70 kilo ved fødslen og var cirka to meter høj, fortæller Anita Holm, der er driftschef for dyreafdelingen i den kendte dyrehave.

Alt i forbindelse med fødslen gik godt.

- Moderen klarede det hele selv, og ungen var stadig våd, da dyrepasserne mødte ind klokken 7.30, oplyser hun. Girafunger kan gå straks efter fødslen, og det var derfor ventet at finde den nyfødte unge på benene.

Sådan ser girafungen Dayo ud
Sådan ser girafungen Dayo ud
Foto: Knuthenborg Safaripark

Bliver 5,5 meter høj

Der er tale om en giraf af underarten giraffa camelopardalis rothschildi - også kendt som baringo giraf. Arten hører normalt hjemme på savannen i det østlige Afrika.

Selvom giraffen er stor ved fødslen, så står det lille væsen dog overfor en vækstspurt: Allerede om et par år ventes giraffen at være kønsmoden, og her vil den være 5,5 meter høj.

Den lille, store baby er blevet navngivet Dayo, som er et afrikansk drengenavn.

Efter fødslen har giraffen gennemgået en fysisk undersøgelse, og har fået antibakteriel spray på navle-stumpen - og alt er i skønneste orden, oplyser Anita Holm, der også fortæller, at moderen tager sig godt af den lille baby.

Giraffen skal nu vokse op, men skal i fremtiden indgå i det internationale avlsprogram for at bevare giraffen. Derfor skal den også flyttes væk fra parken, når den bliver kønsmoden.

Knuthenborg Safaripark ventes i år at genåbne den 1. april.