6000 liter gødning truer med at falde i havnen

En traktor er onsdag kørt af rampen ved færgen ind til Askø. Nu truer tanken, der er fyldt med 6000 liter gødning, med at falde i havnebassinet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En tank med 6000 liter gødning er faretruende tæt på at ryge i havnebassinet ved Askø. Det oplyser Sydsjælland og Lolland-Falster Politi.

Omkring klokken 12.45 meldte politiet ud, at en anhænger var faldet i havnen, men beskeden er nu ændret til, at tanken "blot" hænger ud over rampen.

- Der er tale om traktor, der er kørt fra borde ind mod Askø, og på en eller anden måde er den kørt af færgerampen, så en palletank med gødning hænger ud over broklappen, fortæller vagtchefen ved Sydsjælland og Lolland-Falster Politi.

Færgefarten indstillet

Politiet var klokken 13.15 endnu ikke nået ud til stedet, hvor afkørslen er sket, men brnadvæsnets indsatsleder oplyser klokken 14.20, at planen nu er at få tankene tømt og så trække traktoren op.

- Vi skal undgå, at al giften lander i vandet. Færgefarten er indstillet, og det kommer til at tage nogen tid, før vi er færdige derude, lyder det fra vagtchefen.

Det er tilsyneladende en wire i venstre side af broklappen, der af uvisse årsager er gået i stykker og årsagen til, at tanken med gødning er røget ud over rampen.