600 personer i Rødbyhavn har fået lov at rejse videre

Politiet lod sent onsdag flygtninge og migranter rejse videre med privatpersoner efter langvarig stilstand på station. Torsdag morgen fik yderligere 400 personer ifølge flere medier lov til at tage videre efter at have overnattet i Rødbyhavn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Cirka 240 flygtninge og migranter, der onsdag nægtede at forlade et tog i Rødbyhavn for at blive registreret i Danmark, fik sent onsdag lov af politiet til at rejse videre uden at blive stoppet, og torsdag morgen lod politiet ifølge flere medier yderligere 400 personer rejse videre.

- Det var ikke på politiets direkte opfordring, at de forlod toget (onsdag aften red.). Men de blev i hvert fald ikke stoppet. Så det kan du godt kalde frit lejde, når de får at vide, at de må gå, siger politikommisær John Andersen fra Sydjællands go Lolland-Falsters Politi til Ritzau.

- Hvor de er taget hen, ved jeg ikke. Jeg tror, at de er blevet hentet af private biler eller har taget taxi videre. Vi overvåger dem ikke mere, siger han til Ritzau.

- Vi ville ikke tømme toget med magt. Det har hele tiden været fremgangsmåden, at vi ikke vil bruge fysisk magt over for flygtninge, der kommer til landet, siger han.

400 fortsat indkvarteret i Rødbyhavn

Omkring 400 personer har natten til torsdag været indkvarteret på en skole i Rødbyhavn. Torsdag morgen fik de lov til at tage videre.

Tidligere onsdag aften oplyste Rigspolitiet, at færgetrafikken mellem Rødbyhavn og tyske Puttgarden var indstillet af sikkerhedsmæssige grunde - noget, som færgeselskabet Scandlines ikke kunne bekræfte.

Men natten til torsdag oplyser DSB, at man ikke kan komme med toget, hvis man torsdag skal til Tyskland via Rødby Færge.

- EuroCity-togene kører kun mellem Københavns Hovedbanegård og Rødby Færge. De er aflyst mellem Puttgarden og Hamburg. Det er ikke muligt at gå til og fra færgen i Rødby Færge og Puttgarden, skriver DSB i en pressemeddelelse.

- Vi forventer, at togene kører normalt til og fra Tinglev og videre mellem Tinglev og Padborg/Flensborg, står der videre.

/ritzau/

Sådan så der ud, efter at de mange hundrede flygtninge var taget af sted fra den hal i Rødbyhavn, hvor de har overnattet:

roedbyhavn_tom_hal_flygtninge_3.jpg
Foto: Anonym
roedbyhavn_tom_hal_flygtninge_2.jpg
Foto: Anonym
roedbyhavn_tom_hal_flygtninge_1.jpg
Foto: Anonym