500 øboere stod uden læge – nu er ungt lægepar flyttet til Fejø

Katrine Rose Larsen og Christian Lund Hansen har overtaget, hvad deres forgænger beskrev som "verdens bedste lægejob."

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

For mindre end et år siden gik borgerne på Fejø en uvis fremtid i møde. For øens læge gik efter 18 års trofast tjeneste på pension. Stillingen har dog ikke stået ubesat hen længe – og nu er det nye lægepar flyttet ind.

Katrine Rose Larsen og Christian Lund Hansen boede ind til for nyligt i Norge, men stillingen på øen i Smålandsfarvandet fik dem til at vende snuden hjem. De føler allerede, de er faldet godt til:

quote Vi er blevet modtaget utrolig godt

Christian Lund Hansen, læge, Fejø

- Det at falde på plads med børnene er gået over al forventning – det er som om, de aldrig har gået andre steder, end i børnehave hernede (på Fejø red.), siger Katrine Rose Larsen og tilføjer:

- Der har virkelig været en omsorg og interesse (i blandt øboerne red.) for at vi falder på plads hernede (på Fejø red.).

Forhenværende læge Jan Kofod Larsen gik på pension i efteråret 2020 fra stillingen, han beskrev som "verdens bedste lægejob."

- Man kender patienterne og har god tid til dem, og det er jo det vigtigste. Og så er det et gudesmukt sted, så der er meget, der taler for det her job. Jeg har levet godt med at have vagt 24 timer i døgnet som i det gamle familielægesystem, sagde Jan Kofod Larsen i efteråret til TV2 ØST.

Katrine Rose Larsen og Christian Lund Hansen er Fejøs nye lægepar.
Katrine Rose Larsen og Christian Lund Hansen er Fejøs nye lægepar. Foto: Helle Eriksen - TV2 ØST

Således er det også den særlige måde at arbejde på, som har tiltrukket det unge lægepar, der begge tidligere har arbejdet på sygehus.

- Det betyder utrolig meget for os, at vi har tid til patienterne, forklarer Christian Lund Hansen.

Parret deler stillingen på Fejø – og håbet er, at parret dermed både får god tid til børnene, Asger på 3 år og Erika på 5 år, og patienterne.

- Vi ser mange i vores branche, som har problemer med stress eller udbrændthed, og det sidder man og kigger på med en stor del bekymring, når man er ny, forklarer Christian Lund Hansen videre.

Det er blandt andet naturen på Fejø, som har fået parret og deres to børn til at vælge netop denne ø, som deres nye hjem.
Det er blandt andet naturen på Fejø, som har fået parret og deres to børn til at vælge netop denne ø, som deres nye hjem. Foto: Helle Eriksen - TV2 ØST

Norge er som bekendt berømt for storslået natur, og naturen var derfor også i søgelyset, da parret skulle finde et sted og slå sig ned i Danmark.

- Christian har sejlet kajak i rigtig mange år og været med til grønlandsmesterskaberne og nyder at komme ud på vandet, og vi har begge to undervandsjaget i mange år, fortæller Katrine Rose Larsen og tilføjer:

- At være tæt på naturen og kunne udnytte det, er super fedt, at vi kan udnytte det her.

Fejø har omkring 500 indbyggere – og her frygtede man, at det kunne blive svært at få en ny læge til øen i Smålandsfarvandet. Derfor lancerede man i samarbejde med Region Sjælland en fem minutter lang salgsvideo, der skulle trække de rette kandidater til øen, og allerede i efteråret 2020, kunne øens borgere få den gode nyhed overbragt.

Læs også
Region Sjælland forsøger med salgsvideo at lokke ny læge til ø
Læs også
Region Sjælland forsøger med salgsvideo at lokke ny læge til ø

- Vi er blevet modtaget utrolig godt, siger Christian Lund Hansen.

- Folk har været utrolig venlige og taknemlige, synes jeg.

Til en start skal Katrine Rose Larsen også arbejde ved Nærklinikken i Nakskov, hvor hun skal gøre sin speciallægeuddannelse færdig. Der skal hun være i to måneder, og herefter er det planen, at parret fuldt ud skal koncentrere sig om lægegerningen på Fejø.


Nyhedsoverblik