¨

27-årig sigtes for forsøg på mordbrand

Foto: TV ØST

En 27-årig beboer på institutionen Kofoedsminde i Rødbyhavn er blevet anholdt og sigtet for straffelovens alvorligste paragraf om brandstiftelse.

Manden stak ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi ild på sit værelse på institutionen, og det kunne være gået grueligt galt.

- Skaden er heldigvis begrænset. Men der var en hel del, der blev evakueret, og en del blev også kørt på sygehuset for at blive tjekket for røgforgiftning, fortæller politiets vagtchef Niels-Erik Hansen.

Sigtelsen er rejst efter straffelovens paragraf 180. Den anvendes i brande, hvor folk mister livet, eller der er fare for det, og i brande, hvor der er omfattende ødelæggelse.

- Når vi har rejst sigtelse efter den paragraf, er det fordi der har befundet sig mange personer på stedet, som har været i fare, fortæller Niels-Erik Hansen.

Politiet vil nu forsøge at få den 27-årige varetægtsfængslet. Det skal ske lørdag eftermiddag ved et grundlovsforhør ved Retten i Næstved.

Kofoedsminde er en socialpædagogisk behandlingsinstitution for udviklingshæmmede kriminelle. Den ligger i Rødbyhavn på Lolland.

Ifølge institutionens hjemmeside har alle beboere begået alvorlig kriminalitet. Men da de på grund af deres mentale tilstand ikke er egnet til almindelig straf, er de i stedet anbragt på institutionen.

Kofoedsminde har plads til 50 beboere. Der er 32 pladser på sikrede boafsnit og 18 pladser på den åbne afdeling.

/ritzau/

00:30 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App