26 år efter drømmen om de skrå brædder falmede - nu spiller Sune for fulde huse

Engang nåede Sune Nilsson helt til tops som Kim Larsen-kopi i et tv show. Drømmen om de store scener udeblev – lige ind til en hyldestkoncert forleden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Sankt Nikolai Kirke i Nakskov. Ikke nogen klassisk venue for en koncert med et bredt repertoire fra Danmarks måske største nationalskjald. Men det er netop, hvad Sune Nilsson fra Nakskov gør.

For der, midt i kirkerummet, træder han op som sit helt store idol, Kim Larsen. Og det gør han for fulde huse. To gange fylder han kirken med 350 betalende koncertgængere. Bænket på rad og række i kirkeskibet.

quote Det er de der 15 minutters berømmelse

Sune Nilsson, sanger og Kim Larsen-fan

Pengene for de solgte billetter af 150 kroner stykket går dog ikke i Sune Nilssons lomme – de går i stedet til velgørenhed. Men for Sune Nilsson handler det også om noget ganske andet.

For det er en drøm af de helt store, der for Sune Nilsson går i opfyldelse, som han står der, og bryder tavsheden i kirkerummet med fingerspillet på sin guitar og slår tonen an til "Tik-Tik", imens scenelyset bliver skruet op under hvælvingerne i kirkerummet.

- Jeg drømte om at komme ud at spille en hel masse. Lave en hel masse Kim Larsen-koncerter på den store scene, fortæller Sune Nilsson tidligere på dagen til TV2 ØST.

Fra stjerne til glemmebogen

Sune Nilsson referer til dengang i 1995. Her deltog han i et af tidens helt store talentprogrammer TV 3’s Stjerneskud.

I 1995 nåede Sune Nilsson næsten helt til tops. Men trods anerkendelsen blev han hurtigt glemt.
I 1995 nåede Sune Nilsson næsten helt til tops. Men trods anerkendelsen blev han hurtigt glemt. Foto: Peter Kryger - TV2 ØST

Det var dengang, hovedet var fuldt af to ting. En karriere på de skrå brædder – og så hans store idol, Kim Larsen. Og det blev både til finale og en samlet femteplads. Men drømmen om karrieren på den store sene udeblev.

- Det er de der 15 minutters berømmelse, fortæller Sune Nilsson i dag.

Siden fik Sune Nilsson en kæreste og flyttede Nakskov, hvor han ad mange omveje i dag bestrider et fleksjob. Ryggen er nemlig ikke, hvad den har været.

- Jeg har også lidt med psyken. Ikke for mange opgaver ad gangen, fortæller Sune Nilsson, da TV2 ØST er med på hans avisrute rundt i byen.

Selvom det ikke blev til den store drøm om livet på scenerne for snart mange år siden, har Sune Nilsson ikke glemt sit store idol.
Selvom det ikke blev til den store drøm om livet på scenerne for snart mange år siden, har Sune Nilsson ikke glemt sit store idol. Foto: Peter Kryger - TV2 ØST

Den går han hver tredje uge, med Folketidende til Nakskovs kiosker. Og jobbet er han glad for.

Men idolet er ikke glemt. For som Sune Nielsen retorisk udtrykker det:

- Kan man glemme den største af de største?

Giver koncert hvert år

Derfor var der heller ingen tvivl i 2018. Året hvor Kim Larsen døde. En mindekoncert blev stablet på benene – og lige siden har Sune Nilsson med sit band spillet en årlig mindekoncert, når datoen for den kære sangers fødselsdag nærmer sig.

Sune Nilsson har siden 2018, året for Kim Larsen død, arrangeret mindekoncerter for den store nationalskjald i Nakskov.
Sune Nilsson har siden 2018, året for Kim Larsen død, arrangeret mindekoncerter for den store nationalskjald i Nakskov. Foto: Peter Kryger - TV2 ØST

- Vi vil hellere hylde ham omkring hans fødselsdag, for, jeg synes, hvis det er omkring hans dødsdag, bliver det mere trist, siger Sune Nilsson og tilføjer:

- Vi ville hylde ham, ved at spille – nu når han ikke selv kan være til stede og lave koncerter – så har vi – som så mange andre – besluttet os for at lave nogle koncerter, hvor vi mindes og hylder ham og hans musik.

Og publikum? De er vilde med Sune Nielsen og hans band.

- Vi kan synge med, man bliver lidt glad oppe i hovedet. Det er derfor, jeg er her, siger Anne Lise Nielsen fra Nakskov.

Efter to sæt og 32 numre, er begejstringen ikke mindre.

- Det var helt vildt. Det var bare godt. De er dygtige de drenge, der spiller deroppe.

Anne Lise Nielsen fra Nakskov er ikke i tvivl: - Det var helt vildt, siger hun efter torsdagens koncert.
Anne Lise Nielsen fra Nakskov er ikke i tvivl: - Det var helt vildt, siger hun efter torsdagens koncert. Foto: Peter Kryger - TV2 ØST

Også Sune Nilsson er glad for en vellykket koncert:

- Det var en kæmpestor fornøjelse for mig.

- Så kom der – undskyld jeg siger det – noget godt ud af det. Jeg tror også, han sidder deroppe et eller andet sted og hygger sig og holder øje med os i aften.

Faktisk gik det over alt forventning. Billetterne til koncerten, torsdag, blev revet væk.

Sune Nilsson fik publikum helt op at stå.
Sune Nilsson fik publikum helt op at stå. Foto: Peter Kryger - TV2 ØST

Derfor kan modtagerne af pengene for koncertindtægterne, Dansk Folkehjælp, også glæde sig en ekstra gang. I år valgte Sune Nilsson nemlig at arrangere yderligere en koncert i fredags.

- Det kan vi kun være tilfredse med, siger Sune Nielsen med et smil.


Nyhedsoverblik