¨

18-årig får dom skærpet for bombetrusler mod Lalandia

Foto: TV ØST

Tre bombetrusler mod Lalandia koster en ung mand tre måneders fængsel, hvoraf den ene måned er ubetinget.

En 18-årig mand fra Vestlolland har onsdag i landsretten fået skærpet sin straf til tre måneders fængsel, hvoraf den ene måned skal afsones. I august 2014 stod han bag tre tilfælde af bombetrusler mod feriecentret Lalandia på Lolland.

Resten af straffen blev gjort betinget med vilkår om samfundstjeneste i 60 timer, skriver anklager Naja Wærness Larsen i en mail til Ritzau.

Dermed har Østre Landsret skærpet den dom, som byretten havde idømt den unge mand i september sidste år, hvor han modtog en betinget dom på 60 dage med samfundstjeneste i 40 timer.

Han er tidligere idømt et erstatningsansvar på 434.000 kroner over for Lalandia i Rødby.

Truslerne fremsatte han 15., 16. og 17. august sidste år, og truslerne medførte, at politi og brandvæsen rykkede ud, ligesom Lalandia blev evakueret ved to af bombetruslerne.

Den første bombetrussel indløb fredag 15. august, da en person afleverede et brev i en mellemgang mellem feriecentrets reception og restaurant. I brevet stod, at en bombe ville sprænge det hele i luften.

Truslen fik politiet til at evakuere selve feriecentret, så gæsterne måtte opholde sig i deres hytter, mens stedet blev undersøgt, indtil politiet kunne afblæse alarmen.

Dagen efter - om eftermiddagen - indløb imidlertid en ny bombetrussel, så stedet igen blev evakueret og undersøgt. Igen viste bombetruslen sig at være falsk alarm.

Om søndagen kom så den tredje bombetrussel mod feriecentret.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App