13 adresser ransaget i sag om krypteringskoder

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi ransagede mandag 13 adresser i blandt andet Nykøbing Sjælland og på Lolland og Falster i en sag om krypteringskoder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

13 adresser er mandag blevet ransaget i forbindelse med en sag om ulovlig deling af krypteringskoder. Det oplyser Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.

Ransagningen skete med assistance fra National Cyber Crime Center (NC3), og adresser primært på Lolland og Falster samt Herlev, Nivå, Nykøbing Sjælland, Skårup og Galten er blevet undersøgt i sagen om ulovlig deling af krypteringskoder til betalings TV- såkaldt Card Sharing.

bagmand i Lolland Kommune

Ransagningerne blev gennemført på grundlag af en anmeldelse indgivet af STOP–Nordic Content Protection, der repræsenterer blandt andet Canal Digital og Viasat.

En bagmand med bopæl i Lolland Kommune blev sigtet for overtrædelse straffelovens §299 b, stk. 6, om særlig grove overtrædelser af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, idet han ulovligt distribuerede krypteringskoder til 12 modtagere. På 12 ud af de 13 adresser blev der fundet og beslaglagt ulovligt krypteringsudstyr, kaldet Dreamboxe, som nu skal undersøges nærmere.

Bøder op til 20.000 kroner

Strafferammen for Card Sharing er op til 1½ års fængsel, der i særlig graverende tilfælde kan stige til seks års fængsel. Der er blevet sigtet 12 brugere, som risikerer bøder på mellem 10.000 og 20.000 kroner.

Politi og anklagemyndighed ser med stor alvor på denne form for misbrug af IT-udstyr til uberettiget at skaffe sig adgang til betalings-tv.


Nyhedsoverblik