¨

Serie Livet på landet

28:21

Dette afsnit

Livet på landet - Køerne kælver

05/10/2015

Henover sommeren bliver der kælvet for alle pengene på Salsbjerggård. I alt vokser gårdens bestand med 650 nye kalve i løbet af et par måneder.

Vi ser nogle af de helt nyfødte kalve og er med når en 4. klasse fra Falster kommer ud i naturen, på gårdbesøg på Salsbjerggård. Vi er også med, når en gruppe ældre kalve skal flyttes fra en mark til en anden. Og på Salsbjerggård kører man bil, når man er cowboy.

Salsbjerggård

12.000 liter mælk! Så meget kommer der hver eneste dag ud af malkekøerne på Salsbjerggård i Lundby tæt på Vordingborg. Gården ejes af Søren Madsen, og han driver sine jersey malkekøer efter den New Zealandske metode: sæsonkælvning. Den indebærer, at køerne alle sammen kælver inden for de samme to måneder. Fordelen ved sæsonkælvning er, at arbejdsopgaverne er afvekslende i løbet af året., og at kalvenes eventuelle børnesygdomme er forsvundet inden et nyt kuld kommer til verden året efter.

Tidligere udsendelser fra Salsbjerggård

Masser af køer på Salsbjerggård (http://www.tveast.dk/video/2015-04-28/livet-paa-landet-02-0)

Køerne danser på Salsbjerggård (http://www.tveast.dk/video/2015-05-26/livet-paa-landet-05)

Hvad ved vi ikke-landmænd egentlig om landbruget?

Vi ved, at vi får vores korn, kød, mælk og grøntsager derfra. Vi kan se, når markerne skifter farve og vi kan lugte, når landbrugskalenderen står på gylle. Og så kender vi den utålmodige fornemmelse af at ligge bag en traktor på landevejen. Men hvordan ser der ud i landbruget, og hvad laver landmændene?

I serien Livet på Landet får vi et unikt kig ind i en række forskellige landbrug i vores region - og vi bliver klogere på landmændenes hverdag, når de sår, høster, malker, inseminerer og alt det andet, som er landbrugets dagligdag.

Afsnit

Alle serier A - Å