¨

Serie Livet på landet

27:35

Dette afsnit

Livet på landet - Frilandsgrise holder åbent hus

07/07/2015

<p>I dette afsnit af Livet på Landet er vi taget til Ugerløse hos landmand Randi Vinfeldt. Hun holder Sofari - en slags åbent hus hos økologiske frilandsgriseavlere.

I dette afsnit af Livet på Landet er vi taget til Ugerløse hos landmand Randi Vinfeldt. Hun holder Sofari - en slags åbent hus hos økologiske frilandsgriseavlere. Flere hundrede besøgende har fundet vej til Ugerløse for at lære om økologiske frilandsgrise.

Randi Vinfeldt driver et enmandslandbrug i Ugerløse med 85 søer og flere hundrede pattegrise. Hun har grisene indtil de vejer 30 kg. Herefter bliver de solgt videre til en anden økologisk landmand, der feder dem op indtil de skal slagtes. Randi Vinfeldt har arbejdet med frilandsgrise i 8 år.

Hvad ved vi ikke-landmænd egentlig om landbruget?

Vi ved, at vi får vores korn, kød, mælk og grøntsager derfra. Vi kan se, når markerne skifter farve og vi kan lugte, når landbrugskalenderen står på gylle. Og så kender vi den utålmodige fornemmelse af at ligge bag en traktor på landevejen. Men hvordan ser der ud i landbruget, og hvad laver landmændene?

I serien Livet på Landet får vi et unikt kig ind i en række forskellige landbrug i vores region - og vi bliver klogere på landmændenes hverdag, når de sår, høster, malker, inseminerer og alt det andet, som er landbrugets dagligdag.

Afsnit

Alle serier A - Å