¨

Serie Livet på landet

27:29

Dette afsnit

Livet på landet - Dyrlægen i svinestalden

02/06/2015

I dette afsnit af Livet på Landet har Ørslevgård rutinemæssigt besøg af en dyrlæge.

I dette afsnit af Livet på Landet har Ørslevgård rutinemæssigt besøg af en dyrlæge. Dyrlægen undersøger nogle af de små pattegrise, for gården har oplevet en stigning i pattegrisedødelighed 

Ørslevgård ligger i den midtsjællandske by Ørslev. Gården, der er ejet af Kaj Rasmussen, danner rammen om en konventionel svineproduktion. På gården er der 600 søer, som avler pattegrise til slagtning. Når pattegrisene vejer 30 kg kommer de over i de såkaldte slagtestalde, hvor bliver fedet op til de vejer 105 kg og er klar til slagtning. Kaj Rasmussen har ejet gården siden 1989.

Hvad ved vi ikke-landmænd egentlig om landbruget?

Vi ved, at vi får vores korn, kød, mælk og grøntsager derfra. Vi kan se, når markerne skifter farve og vi kan lugte, når landbrugskalenderen står på gylle. Og så kender vi den utålmodige fornemmelse af at ligge bag en traktor på landevejen. Men hvordan ser der ud i landbruget, og hvad laver landmændene?

I serien Livet på Landet får vi et unikt kig ind i en række forskellige landbrug i vores region - og vi bliver klogere på landmændenes hverdag, når de sår, høster, malker, inseminerer og alt det andet, som er landbrugets dagligdag.

Afsnit

Alle serier A - Å