Insemination på Salsbjerggård

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Denne gang i Livet på Landet får landmand Søren Madsen fra Salsbjerggård i Lundby besøg af inseminør Knud Lynge. Han skal inseminere alle Sørens køer, så der også til næste år vil være kalve på Salsbjerggård. Men det lykkes ikke inseminøren at inseminere alle køerne, så tyrene får også lov at slå sig løs, de kan nemlig dufte sig frem til, hvilke køer, der ikke er blevet drægtige ved inseminørens hjælp. Vi skal også i marken, for selvom det meste af høsten er i hus, så mangler lucernen. Og den spiller en vigtig rolle i køernes fodder.

Salsbjerggård

12.000 liter mælk! Så meget kommer der hver eneste dag ud af malkekøerne på Salsbjerggård i Lundby tæt på Vordingborg. Gården ejes af Søren Madsen, og han driver sine jersey malkekøer efter den New Zealandske metode: sæsonkælvning. Den indebærer, at køerne alle sammen kælver inden for de samme to måneder.

Fordelen ved sæsonkælvning er, at arbejdsopgaverne er afvekslende i løbet af året, og at kalvenes eventuelle børnesygdomme er forsvundet, inden et nyt kuld kommer til verden året efter.

Se tidligere udsendelser fra Salsbjerggård

Masser af køer på Salsbjerggård

Køerne danser på Salsbjerggård