En syrlig lugt på Viskingegården

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 I dette afsnit af Livet på Landet er vi igen på besøg hos Mejnerts Landbrug i Svebølle. Og denne gang lugter der surt! Niels Mejnertsen har nemlig valgt at køre grøntgødning ud på nogle af sine marker, og grøntgødning har en helt særlig syrlig lugt. Formålet med grøntgødningen er, at den skal tilføre jorden næring, så den bliver klar til, at der skal sås vinterrug.

På en af Mejnertsens andre marker møder vi Peter Mejnertsen, der flyver med drone for at filme den store slåmaskine, der skærer vådt halm i stykker. Filmen bruger Peter som en del af markedsføringen for Mejnerts Landbrug.

Om Viskingegården

Mel, mel og atter mel. Firmaet Mejnerts, der ligger på Viskingegården i Svebølle, står i melets tegn. Firmaet, der ejes af Niels og Anne Mejnertsen, består af fire gårde, en mølle og en gårdbutik. Derudover driver Mejnerts 800 hektar jord med økologisk planteavl. De har et motto, der hedder "Fra Muld til Mund", fordi de synes det er skønt at plante eget korn i jorden, se det vokse op, male det på egen mølle, for til sidst at kunne bage eget brød.

Se de tidligere afsnit fra Mejnerts Landbrug her

http://www.tveast.dk/video/2015-06-09/livet-paa-landet-07

http://www.tveast.dk/video/2015-04-21/livet-paa-landet-01