¨

Kl. 3-pyroman kendt skyldig

Foto: TV ØST

Den 26-årige kvinde, der var tiltalt for tre af de brande, der hærgede Næstved i sommeren 2012, blev i dag kendt skyldig i to tilfælde af brandstiftelse.

Hun var mistænkt for syv, tiltalt for tre - og nu er den 26-årige kvinde, der også blev kaldt klokken 3-pyromanen kendt skyldig i to tilfælde af brandstiftelse.

Efter hun blev anholdt i juli 2012, var hun mistænkt for at have forsaget 7 brande i Næstved og omegn. Men anklageskriftet indeholdt kun tre af brandene - og en mental undersøgelse af kvinden vurderede, at hun skulle have en behandlingsdom. Den ene af de tre tilfælde blev hun frifundet for - en brand i en stak med tækkerør - mens hun blev fundet skyldig i at have sat ild på et sommerhus i Karrebæksminde den 20. juni samt nogle varebiler og lastbiler i industrikvarteret Stenstrup den 4. juli.

Mistænkt blev overvåget

Under retssagen kom det frem, at politiet inden branden i Stenstrup havde mistanke til kvinden, og faktisk også havde hende under overvågning. Derfor kunne det ret præcist bevises, at hun havde været på brandstedet i Stenstrup. Og hun blev altså anholdt kort tid efter.

Anklageren havde ingen fingeraftryk, øjenvidner eller deciderede tekniske beviser, der knyttede kvinden direkte til forbrydelserne.

Overvågningen og flere vidner knyttede dog den 26-årige kvinde og en bil magen til hendes til brandstederne, og derfor valgte retten af kende hende skyldig.

-Det er jeg selvfølgelig godt tilfreds med. Der var lagt op til at hun skulle have en behandlingsdom. Og det har hun fået. Retten har valgt at følge den mentalerklæring, der var lavet i sagen, sagde anklager Sanne Pedersen til TV2ØST efter dommen.

Kvinden og hendes forsvarer udbad sig betænkningstid i forhold til, om de vil anke dommen.

 

[cke_placeholder_file:{"type":"video","id":"117209","title":"","caption":"%C2%A0","alignment":"full"}]

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App