Skuffet forsvarer: Jeg havde en forhåbning om, hun ville blive frikendt for terrorforholdet

Kundbypigens forsvarer er skuffet over, at landsretten har valgt at erkende pigen skyldig. Det kom dog ikke som et chok for pigen selv.

Tema: Kundbysagen - da 15-årig pige blev til terrorist
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg er selvfølgelig skuffet. 

Sådan lyder det fra forsvarer Mette Grith Stage, efter pigen fra Kundby i landsretten er blevet dømt skyldig i forsøg på terror. 

- Jeg har kæmpet for at få min klient frikendt i terrorforholdet, og jeg havde en forhåbning om, at det ville hun blive, siger Mette Grith Stage.

Det var otte nævninge og tre dommere, der var enige i, at den nu 17-årige pige var skyldig i at planlægge angreb mod to skoler. Men der var en enkelt nævning, som ikke mente, det kunne bevises, at hun havde terrorplaner. 

- Det er bedre end i byretten. Men det er jo ikke noget, der gør en forskel, lyder det fra Mette Grith Stage.

Det kom ikke som et chok

Havde hun forberedt sig på, at det var sådan her det ville ende? 

- Ja, det havde hun. Vi havde diskuteret meget grundigt, hvad der kunne ske. Og det er klart, når man er blevet dømt i byretten, så går man i landsretten med en indstilling om, at det kan blive det samme resultat. Så det kom ikke som noget stort chok for hende, siger Mette Grith Stage. 

Først i næste uge skal anklager og forsvarer procedere for, hvilken straf, de mener, Kundby-pigen skal have. I byretten fik hun seks års fængsel, men anklager, Kristian Kirk går stadig målrettet efter en forvaringsdom, da Retslægerådet mener, at hun er farlig. 

Ingen hælp i fængslet

Det får dog Mette Grith Stage til at argumentere for, at pigen ikke har fået nogen former for antiradikaliseringshjælp i de næsten to år, hun har siddet varetægtsfængslet. 

Hvor meget vægt vil ud lægge på, at un ikke har fået nogen former for antiradikaliseringshjælp? 

- Jeg lagde vægt på det i byretten, og jeg har også været inde på det i landsretten, at det undrer mig såre, at man ikke har iværksat noget, siger Mette Grith Stage.

- Man har haft hende i varetægt i et år og ni nåneder, og har haft rigtig god mulighed for at afrette hende, og få hende ind på det rigtige spor. Hun har selv vist interesse for det. Men det har der ikke været mulighed for, det har man afvist.