Kundbysagen: Stort politiopbud ved retten

Retten i Holbæk skal tirsdag tage stilling til, om en 15-årig pige fra Kundby fortsat skal sidde varetægtsfængslet i sagen, hvor hun er sigtet for at sympatisere med terror og være i besiddelse af sprængstof i sin kælder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere betjente er tirsdag mødt op ved Retten i Holbæk, hvor en dommer skal tage stilling til, om en 15-årig pige fra Kundby fortsat skal sidde fængslet i isolation.

Onsdag den 13. januar dukkede politiet op på hendes og morens adresse i Kundby og anholdt den 15-årige årige, der dagen efter blev varetægtsfængslet og sigtet for at sympatisere med terror og være i besiddelse af sprængstof i sin kælder.

Pigen blev varetægtsfængslet frem til 9. februar, hvoraf de 12 dage altså skulle være i isolation. Det har vakt megen kritik fra flere børnerettighedsorganisationer, og hendes forsvarer har forsøgt at få ændret kendelsen i landsretten uden held.

Sagen er indtil videre blevet kørt for dobbeltlukkede døre, hvilket betyder, at der stort set ikke er sluppet noget ud om den.

Udover betjente ved retten, er der også metaldetektorer og hunde.

Tre personer blev hos pigen

Pigen, som i efteråret konverterede til Islam, og desuden har erklæret sin støtte til jihad, var til stede i retten og nåede at sige få ord, inden pressefolkene igen blev sendt udenfor døren i den yderst mørkelagte sag. Hos hende fik en repræsentant fra kommunen og to andre personer lov til at blive.

Også en 24-årig mand er varetægtsfængslet i sagen. Han har tidligere været i Syrien for at lære om våben.