Efter nye oplysninger i Kundby-sagen: Hvad skal der ske nu?

I dag fik anklageren mulighed for at fremlægge de nye oplysninger i Kundby-sagen. Ved du ikke, hvad der skal ske nu, så få et overblik her.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I dag var dagen, hvor anklager, Kristian Kirk, fremlagde de nye beviser i Kundby-sagen. 

Efter onsdagens retsmøde, som sluttede efter et par timer, forventes det, at næste retsmøde er den 16. maj. Her vil der efter planen være skyldkendelse.

Hvis Kundby-pigen kendes skyldig, forventes den endelige dom at falde den 18. maj.

Overblik over sagen

Her kan du få et overblik over sagen.

 • 13. januar 2016:

Midt- og Vestsjællands Politi finder under en større politiaktion sprængstoffer på en adresse på Trønningevej i Kundby tæt ved Holbæk. Bomberyddere arbejder det meste af dagen på adressen.

Politiet afviser at kommentere sagen, men en 15-årig pige, der er konverteret til islam, bliver anholdt klokken 12.22.

 • 14. januar 2016:

Pigen bliver fremstillet i et grundlovsforhør. Det sker for dobbeltlukkede døre, så offentligheden får ikke at vide, hvad pigen er sigtet for.

Det kommer siden hen frem, at hun sigtes for besiddelse af sprængstoffer og for at planlægge angreb mod to skoler.

Pigen bliver isolationsfængslet til 26. januar 2016 og varetægtsfængslet til 9. februar 2016.

Samme dag anholdes en 24-årig mand i Østjylland, da han melder sig selv til politiet. Ifølge DR er der tale om en dansk mand, der har været i Syrien for at lære at håndtere våben.

På de sociale medier har den 15-årige pige tidligere kaldt manden "sin bedste ven".

 • 15. januar 2016:

Den 24-årige mand fremstilles i grundlovshør, der - ligesom pigens - foregår for dobbeltlukkede døre. Han isolationsfængsles til 26. januar 2016 og varetægtsfængsles til 9. februar 2016.

 • 9. februar 2016:

Begge får forlænget deres varetægtsfængsling, hvilket gentages løbende de næste knap 13 måneder.

 • 8. marts 2016:

Både den 16-årige pige og den 24-årige mand bliver ved Retten i Holbæk sigtet for at planlægge angreb mod Sydskolen i Fårevejle og Carolineskolen i København.

 • 10. februar 2017:

 Politiet vælger at frafalde sigtelsen mod den nu 25-årige mand, der løslades. Samtidig bliver der rejst tiltale mod pigen, der fortsat sidder varetægtsfængslet.

 • 14. februar 2017:

Radio24syv erfarer, at den 16-årige pige under varetægtsfængslingen på en lukket institution i løbet af sommeren 2016 stak en medarbejder på en lukket institution med et glasskår fra et knust spejl.

Overfaldet sendte ifølge Radio24syv medarbejderen på skadestuen, og episoden vil også indgå i straffesagen.

 • 17. februar 2017:

Anklageskriftet bliver offentliggjort, hvor det fremgår, at Kundby-pigen, udover at være tiltalt for forsøg på terror, også er tiltalt for legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter ved at stikke en medarbejder på en lukket institution med et glasskår fra et knust spejl.

 • 19. april 2017: 

Den spektakulære sag begynder ved Retten i Holbæk. 

 • 28. april 2017: 

Sidste retsdag i Kundby-sagen. 

 • 4. maj 2017: 

Dagen før den planlagte domafsigelse kræver anklager, Kristian Kirk, at han kan fremlægge nye oplysninger i sagen. Oplysninger, som han modtog af Midt- og Vestsjællands Politi dagen inden. 

 • 5. maj 2017: 

Anklager argumenterer for, hvorfor han skal have lov til at fremlægge nye oplysninger i Kundby-sagen. Dommeren vurderer, at anklageren skal have lov til at komme med nye beviser i sagen - og endnu en retsdag bliver sat af i sagen. 

 • 8. maj 2017: 

Forsvarer, Mette Grith Stage, går til Østre Landsret for at få dem til at vurderer, hvorvidt anklageren skal have ret til at fremlægge nye oplysninger så sent i retssagen. 

 • 9. maj 2017: 

Landretten vurderer, at anklageren har lov til at fremlægge nye beviser. 

 • 10. maj 2017: 

Sidste retsdag inden domsafsigelsen. Her får anklageren mulighed for at fremlægge de nye oplysninger, som blandt andet omhandler to breve, som pigen har skrevet til en terrordømt dansker. Her kommer det også frem, at hun stak en pædagog i maven, fordi han havde været soldat i Afghanistan. 

Både anklager og forsvarer procederer igen.