Fasan på grill, farver i vindueskarmen og fint besøg fra Gisselfeld Slot

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Maria Bernhard  giver sig i kast med efterårets og julens forberedelser i programmerne Kræmmerhuset, som sendes fra det smukke Paradehuset på Gisselfeld.

 I dette program har vores kok Henrik Nielsen taget fasaner med som tilberedes på grill. Havedesigner Stig Lorentsen inspirerer til at få farverige blomster ind i vores stuer, og så har vi fint besøg fra slottet af overdirektør Helene Danneskiold-Samsøe.

Toast med fasanbryst og flødestegte svampe(4 pers.)2-3 fasanerEt par stilke frisk timian 4 stykker daggammelt brødLidt smør og koldpresset rapsolie eller anden god olie2 fed hvidløg400 gram svampe½ dl. hvidvin3 dl. piskefløde1 skalotteløg1 pæreCitronsaft (af ca. ¼ citron)Urt til pynt; bredbladet persille, fuglegræs, vild brøndkarse eller lign.

Gnid det pillede hvidløg på brødet, dryp med olivenolie og lad det stå og trække lidt.

Skær brysterne af fasanen, og gem lårene til en anden gang, evt. til en dejlig confit.

I en sauterpande varmes lidt smør olie, sammen med hvidløget der er brugt til at gnide brødet med, og timianstilk. Heri steges svampene, som krydres med salt og peber, hvidløget tages op og hvidvinen tilsættes og koges væk. Imens grilles fasanbrysterne et par minutter på hver side.

Fløden tilsættes svampene, og det samme gør fasanbrysterne, således de steger færdige i saucen, og på den måde afgiver smag, og samtidig ikke bliver tørre. Fasanbrysterne tages op når de er færdige, fløden koges tæt, dog ikke helt. Skalotteløget pilles og hakkes fint, drysses ved svampene og det hele smages til med, salt, peber og citronsaft.

Brødene grilles mens svampene og fasanen tilberedes.

Svampestuvningen fordeles på brødene, skiver af fasanbrystet kommes herpå, og det hele pyntes med fintskåret pære og krydderurt.

Du kan hente opskriften her