¨

Nye lister skyder frem

Foto: TV ØST

Siden sidste kommunalvalg er der kommet hele 14 nye lister på regionens stemmesedler.

Det er aldrig nemt at være den nye elev i klassen Charlotte Birk og Kim Poulsen stiller for første gang op til kommunalvalget for partiet Social Balance i Næstved

- Det er jo rigtig svært, for vi har for eksempel ikke penge til valgplakater, siger Charlotte Birk. Og hun er ikke den eneste, der har droppet de store partier. Alene i Næstved er der kommet fire nye lister til siden sidste kommunalvalg.

- Vi synes simpelthen ikke, at vi kan se os selv i de store partier længere, forklarer Charlotte Birk. Den følelse kender Mustapha Badr alt til. Han har droppet SF i Kalundborg til fordel for sin egen liste, Mangfoldighedslisten.

 - Jeg tror, at vi i Kalundborg Kommune har behov for en kandidat, der vil kæmpe for sine mærkesager uden at skulle stå skoleret for den ene eller den anden blok, siger han. I alt er der kommet 14 nye lister i regionen og alle kæmper de for hver deres sag. Ifølge Allan Huglstad fra Borgerlisten i Vordingborg kan selv lille parti få stor indflydelse

 - Jeg tror på, at vi får mindst et mandat og så er der i alt 29. Så med 14 i blå blok og 14 i rød bliver det os, der får den afgørende stemme til en masse ting, siger han. Nogle vælgere er enige og sætter gerne deres kryds ved et lille parti. Andre er mere skeptiske:

 - De små lister, som opstår på bragund af, at nu vil de havde det ene elelr det andet, de holder ikke. Det tror jeg ikke på, siger Jesper Johansson fra Næstved. Når han skal sætte sit kryds, holder han sig til de store partier, som han plejer. Men de nye lister kæmper videre og håber på det bedste.

 - Vi håber på, at vi vokser. For vi synes vi har en god politik og en rigtig god sag, siger Charlotte Birk fra Social Balance.

Du kan finde alle kandidaterne i netop din kommune her.

 

03:14 Luk video

 

 

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App