Erhvervsfolk i demonstration: Vi skal have motorvejen nu

Erhvervsfolk og politikere er gået sammen i håb om gøre opmærksom på den manglende motorvej mellem Næstved og Rønnede.

Tema: Kommunalvalg 2017
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nu skal der kæmpes for en motorvej mellem Næstved og Rønnede.

Erhvervsfolk og politikere er gået sammen i en aktionsgruppe, som skal på barrikaderne for at gøre opmærksom på den manglende motorvej.

Det skriver Sjællandske.

- Vi har mistet tålmodigheden. Vi skruer bissen på. Det er slut med at være den pæne dreng i klassen. Vi aktionerer, siger formanden for Næstved Erhvervsforening, Torben Johansen til Sjællandske.

En aktionsgruppe med 10 medlemmer anført af erhvervsforeningen står for koordineringen. Og der bliver flere aktioner. Den første er planlagt til lørdag den 16. september klokken 10.00. 

 
 
Foto: Vejdirektoratet

Målet er at samle så mange personer som muligt til massefotografering på Køgevej ved Næstved Megacenter. Og der vil være masser af malede bannere med opråb som »Nej til Gedestien«, og »Motorvej nu«.

De første 350 millioner kroner er afsat

- Vores oprindelige mål var at samle 1000 personer, men jeg tror, at vi bliver flere. Vi vil høres, og vi vil have den motorvej, siger Torben Johansen.

VVM-analysen er godkendt, og linjeføringen er fastlagt. Der mangler bare den endelige politiske godkendelse i Folketinget - og pengene. 

- Vi satser på at få afsat penge på finansloven, siger formanden for den lokale aktionsgruppe.

Motorvejen bliver 15 kilometer og prisen er beregnet til 1,6 milliarder kroner. De første 350 millioner kroner er afsat, men de er måske på vej mod andre vejprojekter, frygter Næstveds erhvervsfolk.