Elever danner ring om skole i protest mod besparelser

Samtlige elever på en folkeskole i Vordingborg brugte i dag deres frokostpause på at protestere mod kommende besparelser.

Tema: Kommunalvalg 2017
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

600 elever hånd i hånd rundt om deres skole midt i frokostpausen.

Eleverne på Gåsetårnsskolen afd. Iselinge i Vordingborg er så frustrerede over mulige besparelser på deres skole, at elevrådet fredag havde arrangeret en happening for at vise utilfredsheden.

quote Vi synes ikke, det er fair, at de tager flere lærere fra os. Det påvirker vores undervisning

Isabella B. Jørgensen, folkeskoleelev

- Vi synes ikke, det er fair, at de tager flere lærere fra os. Det påvirker vores undervisning, siger Isabella B. Jørgensen, der er medlem af skolens elevråd, til TV ØST. 

Eleverne fra 0. til 9. klasse stod side om side i en halv time.

De er trætte af alt for mange vikartimer og frygter, at besparelserne vil give anledning til endnu mere af samme skuffe.

- Der går næsten ikke en uge, hvor vi ikke har vikarer. Nogle klasser har haft vikarer i snart to år, og det er jo slet ikke holdbart, når vi skal til eksamen, siger Isabella B. Jørgensen, der selv går i 9. klasse.

Mister 14 lærere

Det er planerne om en ny tildelingsmodel på folkeskoleområdet i Vordingborg Kommune, der får eleverne til at stå sammen i protest. Bliver den til virkelighed, vil det betyde syv færre lærerstillinger på skolen.

Og det er ikke kun eleverne, der er utilfredse med det.

- Jeg forstår godt, at eleverne reagerer. Dog vil jeg understrege, at det er eleverne selv, der har fundet på denne happening. Vi har ikke været involverede, siger Lise-Lotte Høgh, der er formand for skolebestyrelsen på Gåsetårnskolen.

quote Det er ikke tilfredsstillende på en skole, hvor niveauet i forvejen er så lavt, fordi der er for få midler

Lise-Lotte Høgh, skolebestyrelsesformand, Gåsetårnskolen

Besparelsen er ikke den første, hun som skolebestyrelsesformand bliver præsenteret for i år.

Før sommerferien var der besparelser for 3,5 millioner kroner på specialområdet.

- Når begge besparelser er blevet gennemført, vil det i sidste ende betyde 14 færre lærerstillinger i alt. Det er ikke tilfredsstillende på en skole, hvor niveauet i forvejen er så lavt, fordi der er for få midler, siger Lise-Lotte Høgh til TV ØST.

Flere protester kan være på vej

På tirsdag skal politikerne i Vordingborg Kommune tage stilling til den nye tildelingsmodel, og både elever og skolebestyrelsesformand håber, at dagens happening har gjort indtryk.

- Vi håber, politikerne kommer på banen, siger Lise-Lotte Høgh.

Og elevrådet tøver ikke med at arrangere flere protester.

- Vi har ikke planlagt andet lige nu. Men vi må se, hvad der sker. Det afhænger helt af, hvad der sker på tirsdag, siger Isabella B. Jørgensen.