Saxenhøj-drabsmand overflyttet til topsikret psykiatrihospital

Den psykiske syge mand, der i maj dræbte 2 medarbejdere på forsorgshjemmet Saxenhøj, er nu flyttet til Sikringen i Nykøbing Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det topsikrede psykiatrihospital i Nykøbing Sjælland har fået ny patient. De har overtaget knivstikkeren fra Saxenhøj, der den 7. maj dræbte 2 medarbejdere og sårede 1 beboer. Det skriver Politiken.dk.

Efter tragedien på forsorgshjemmet Saxenhøj blev den psykiske syge gerningsmand overflyttet til psykiatrihospitalet Oringe i Vordingborg. Her har han ligget fastspændt i næsten 90 døgn, inden han i sidste uge blev flyttet til Sikringen i Nykøbing Sjælland. Her blev han kort tid efter ankomst løsnet fra sin bæltefiksering.

Sikringen har plads til 30 patienter, og huser de landets farligste psykiske patienter.

Læs også: Politiet hjælper med pasning af Saxenhøj-drabsmand.

Dybt kritisk

På psykiatrihospitalet Oringe blev de nødt til at spænde drabsmanden fast, da han flere gange angreb personalet. De mente, at han var alt for farlig til at gå frit omkring. Selvom den psykiske syge drabsmand er farlig, mener hans forsvarer, at bæltefiksering i næsten 90 dage er dybt kritisk.

- Det er meget lang tid, og hans muskulatur er blevet kraftigt svækket under fikseringen, fordi han ingen motion har fået og har ligget stille det meste af tiden. Teknisk set burde han jo være blevet flyttet til Sikringen med det samme, da han blev anholdt, og så kunne den tre måneder lange fastspænding være undgået, men det kunne ikke lade sig gøre på grund af pladsmangel på Sikringen, siger Jeppe Søndergaard, der er forsvarer til Politikken.

Sikringen i Nykøbing Sjælland er vant til at håndtere meget syge og farlige patienter, der har begået alvorlige forbrydelser. På hospitalet er der mere personale ansat end på Oringe, og det er ikke kun plejere og læger, men de har også sikkerhedspersonale.

Det skriver Politiken.dk

 

[cke_placeholder_file:{"type":"video","id":"127223","title":"","caption":"%C2%A0","alignment":"full"}]